Már szavazhattok az ország legjobb kilátójára és turistaházára

Melyik az ország legizgalmasabb kilátója? És legkényelmesebb turistaháza? Mától, azaz szeptember 21-től október 2-ig csupán egy-egy kattintásra van szükséged ahhoz, hogy a te kedvenc kilátód és turistaházad legyen az ország legjobbja – írja az aktivmagyarorszag.hu.

A tavalyi győztes: a lillfüredi Zsófia-kilátóForrás: aktivmagyarország.hu

Az Aktív Magyarország a túrázók kedvenc kilátásait és pihenőhelyeit keresik már negyedik éve. Az Év Kilátója és az Év Turistaháza szavazás sokaknak ad kezdőlöketet, hogy elinduljanak egy addig ismeretlen táj felfedezésére – akár több napra is. A munkahely képernyőjét nézve ki ne vágyódna el a Bükkbe, ha a Zsófia-kilátó képe jön szembe vele, mint a tavalyi év nyertese? Rákattintva a Fehérkőlápa turistaház is felugrik, mint 2022-ben az ország kedvenc szállása. És már meg is van a terv: a hétvégén irány Lillafüred. 

2022-ben a Fehérkőlápa turistaház kapta meg az Év Turistaháza díjatForrás: MTI/Vajda János

Most 2023 kedvenc kilátóján és turistaházán a sor!

Augusztus utolsó hetében a nagyközönség beküldte a címre érdemesnek vélt építményeket. Ezeket egy szakmai zsűri nézte át és egészítette ki. Ez azért fontos, mert nem hoteleket vagy eldugott kiadó szobákat szeretnének népszerűsíteni, hanem olyan szállásokat, ahol mi magunk is megszállnánk, ha a Kéktúrát járnánk vagy bringával szelnénk a tájakat. Tíz zseb- és természetbarát turistaház közül szavazhatod meg, melyik a legjobb. Sok kilátót lehet autóval megközelíteni, de a természet mélyén lévők is felkerültek a listára.

Tavaly a Bükkben volt mindkét pályázat nyertese.

Az előző években a balatonboglári Xantus János Gömbkilátó és a Tisza-tavon található Bölömbika-kilátó vitte el a pálmát. A turistaházak közül pedig a tolnai Annafürdő Vendégházat és a legendás Szelcepuszta Turistaházat választották a szavazók legjobbnak. Szavazni az Aktív Magyarország Facebook-oldalán lehet a képek kedvelésével 2023. szeptember 21-től október 2-ig.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek