Új tanösvény és bakancsos turistaház épül a Muckon

Új tanösvény és bakancsos turistaház épül a Muckon, és hamarosan átadják a felújított Kecske-hegyi kilátót is, írja a Győr-Moson-Sopron megyei hírportál, a kisalfold.hu. 

ERDŐ HÁZA Ökoturisztikai Látogatóközpont és VadasparkForrás: ERDŐ HÁZA Ökoturisztikai Látogatóközpont és Vadaspark/Facebook

Idén folytatják az ökoturisztikai fejlesztéseket, amelyek közül legkorábban a Kecske-hegyi kilátó átadása várható. A kilátót 2018-ban zárták el a látogatók elől, mert balesetveszélyessé vált, de most újjáépítették és a környezetét is rendbe szedték.

Az új kilátó, ami gyakorlatilag elkészült, egy méterrel magasabb a réginél.

Amint jó idő lesz, átadják a beruházást a természetbarátoknak – számolt be a hírről a vezérigazgató.
A tavaly nyáron átadott Muckon lévő Erdő Háza Ökoturisztikai Látogatóközpont és Vadaspark a téli időszakban hétfőn zárva tart, de tavasztól ismét minden nap nyitva lesz, mondta el dr. Sándor Gyula, az erdő- és vadgazdálkodással foglalkozó Taeg Zrt. vezérigazgatója a helyi lapnak, hozzátéve, hogy reményeik szerint tavasszal új állatok is érkeznek a vadasparkba.

Egy új, mintegy 3,5 kilométeres erdei tanösvény is épül a Károly-kilátótól az Erdő Házáig.

Emellett a Muck-kilátót és környékét is szeretnék rendezni, hiszen igen leromlott állapotban van. Ennek részeként egy közel háromszáz négyzetméteres, negyven ágyas diákszállást terveznek felépíteni elsősorban az Erdő Házába látogató gyerekeknek, az erdei iskolásoknak, bentlakó táborozóknak és a turistáknak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek