Csak néhány napig tehettek ilyen különleges túrát a Szent István-barlangban 

A fokozottan védett Szent István-barlang Lillafüreden, Miskolctól 3,5 km-re található. Az üreg a felszínről mélybe jutó karsztvíz által kialakított, időszakos forrásbarlang, amelyet különleges, látványos oldásformák (pl. Mamut-fogsor, Anyóstorok) mellett gyönyörű cseppkőképződmények teszik feledhetetlen élménnyé.

A Szent István-barlangForrás: Wikipédia / Készítette: Vaclav

Az egész évben 10 Celsius fokos barlangban rendszeresen szerveznek túrákat a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai, de a Turizmus Világnapja alkalmából most egyébként nem látogatható helyekre is elkalauzolnak minket.

Szeptember 27-én, 28-án és 29-én azok, akik 10 órára érkeznek, az alapjegyárért részt vehetnek a bemutatóhely hosszabb túráján, ami útba ejti a Tordai-hasadékot és a Fekete-termet is.

A túra kb. 50 perc, a cseppkődús Tordai-hasadékba a normál túra lépcsőin túl +76 lépcsőfok megtételével juthatunk el a túravezetők kíséretében. A Fekete-teremben a legtisztább levegőt lélegezhetjük be ebben az allergén anyagokban gazdag időszakban, hiszen ezt a termet légzőszervi terápiák részeként használják, írják a szervezők a Facebook-eseményben. A jegyünket ezen a linken vásárolhatjuk meg. 

A Turizmus Világnapját az ENSZ Turisztikai Világszervezete (UNWTO) azzal a céllal hozta létre, hogy ezen a napon a turisták és a turisztikai szolgáltatók, valamint a turisztikai szektorban dolgozók együtt ünnepeljék a turizmust, és felhívják a figyelmet a szektor társadalmi, kulturális és gazdasági értékeire.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek