Böjte Csaba ötlete alapján épült meg a frissen átadott Szerelem-ösvény

Böjte Csaba szerzetes ötlete alapján jött létre a Szerelem-tanösvény, melynek célja, hogy kilenc állomáson keresztül kalauzolja végig a látogatókat a párkapcsolatok különböző fázisain az ismerkedéstől a házasságig. A ferencesrendi szerzetes személyesen mesélt a Debrecentől egy karnyújtásnyira, a határ túloldalán található Székelyhídon megvalósult álmáról, íme!

A látogatók itt mélyebben bepillanthatnak Petőfi és Szendrey Júlia kapcsolatának romantikus és költői világába, hogy kettejük emléke, valamint a szerelem örök értékei továbbra is éljenek és inspiráljanak bennünket.

Forrás: Szerelem-ösvény/Facebook

„A szabadság szeretete mellett, sajnos a szerelem és a költészet is nagyon kivesző félben van a világunkból. Ezért munkánkkal Petőfi Sándor vezetésével a házasságban beteljesedő szerelmet és az ezt megéneklő költészetet szeretnénk a fiatalok és a felnőttek figyelmébe állítani" – mondta Böjte Csaba.

Forrás: Szerelem-ösvény/Facebook

Az ösvény létrehozói a fiatalok és az idősebbek figyelmébe is ajánlják ezt az egyedülálló élményt, amely nemcsak a múltba kalauzol, hanem felébreszti a szerelem és a költészet iránti szeretetet is

Szeptember 1-én Szabadszálláson Böjte Csaba tart majd szentmisét, kiállítást is szerveznek, emellett pedig bemutatják az érdeklődőknek a Szerelem-ösvényt – írja a turizmus.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek