Rally bajnokság lesz a hétvégén, több népszerű túraútvonalat is lezárnak

2023. április 1-jén és 2-án rendezik meg a Magyar Nemzeti Rally Bajnokság idei évadnyitó futamát, a Székesfehérvár Rally sporteseményt. Emiatt több, kedvelt túraútvonalat is lezárnak. A szervezők arra kérnek minden arra túrázót és kirándulót, hogy ebben az időszakban fokozott figyelemmel legyenek, amennyiben pedig kutyával túráznak, használjanak pórázt, nehogy megrémüljön az állat a versenyautó hangjától.

Ezen a hétvégén óvatosan túrázzunk a mesés Bakony ösvényein - illusztrációForrás: https://www.csodalatosbakony.hu

Az esemény vasárnapi (2023.04.02) programjában szerepel a Tés - Római-fürdő - Bakonynána - Tés útszakasz, mint a versenyautók által teljesítendő ún. gyorsasági szakasz. A verseny útvonala érinti a Közép-Dunántúli Piros túra (KDP) útvonalát és az Országos Kéktúra (OKT) Tés-Jásd szakaszát is, a Tési Bükkös tanösvény pedig lényegében a teljes hosszában, egész nap le lesz zárva a biztonság érdekében. A versenyzők ezen a szakaszon a nap során két alkalommal haladnak át, mely várhatóan 2x70 versenyautót jelent.

Az áthaladások tervezett időpontja: 1. alkalommal az első versenyautó 09:27-kor, 2. alkalommal az első versenyautó 13:15-kor érhet oda.

A versenyautók 2 percenként követik egymást. Ezért a túrázóknak fokozott figyelemmel ugyan, de lehetséges az útfelületen keresztbe történő átkelés, kizárólag olyan helyeken, ahol jól belátható az útszakasz. Ugyanakkor a rendezvény ideje alatt szigorúan tilos sétálni vagy kocogni az úton, mert az közvetlen életveszélyt jelent.

A Római-fürdő a versenyútvonal érintése nélkül, egész nap megközelíthető az Országos Kéktúra útvonalán Bakonynána és Jásd felől is – írja a csodalatosbakony.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek