Erdei szálláshelyek újultak meg a Bakony Gyilkos-tavának közelében

Festői és egyben háborítatlan környezetben újultak meg erdei szállások. A Bakonyi Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskola és a Hubertlaki Kulcsosház felújítása során az ökotudatosság volt az első, így a környezeti szempontokat előtérbe helyező fejlesztések révén magas színvonalú szálláshelyek várják a turistákat. A koronavírus-járvány egyik következménye volt, hogy hazánkban jóval többen indultak útnak felfedezni a természeti látványosságainkat. A hirtelen megnövekedett látogatószám miatt azonban egyes helyszíneken tumultus alakult ki, így fontossá vált, hogy olyan természeti látnivalók is előtérbe kerüljenek, melyek eddig kevésbé voltak ismertek.

Bakonyi Kisbetyár Erdészeti Erdei Iskola a négy évszakot átölelve várja a természetet kedvelő, nyugalomra és kikapcsolódásra vágyó gyerekcsoportokat, családokat, baráti társaságokatForrás: aktivmagyarorszag.hu

 Az Ugod községhez tartozó Hubertlaki-tó is egy ilyen hely, hiszen a Bakony Gyilkos-tavának is becézett érdekesség a főutaktól távol, az erdő mélyén található, kizárólag gyalogosan és kerékpárral lehet megközelíteni. Aki mindenképpen el akar vonulni a világ zajától, az keresve sem talál jobb helyszínt, hiszen itt még térerő is csak korlátozottan van. A Bakony körbebarangolása mellett tehát új érvek szólnak. Az Erdei Iskolának a hajdani betyárok búvóhelyeként elhíresült Gerence-patak völgyében fekvő Huszárokelőpuszta 4 hektáros gondozott parkja ad otthont. A 36 fő befogadására alkalmas, vendégházként is működő szálláshelyet és játszóterét is felújították. A község külterületén, az Öreg-Bakony északnyugati szegletében fekvő 18 fős Hubertlaki Kulcsosház mellett pedig egy szabadtéri erdei pihenőhelyet is kialakítottak. 

A patinás kulcsosház 4 szobával, vizesblokkal és egy különálló épületben található, önellátásra berendezett konyhával rendelkezikForrás: aktivmagyarorszag.hu

A szobákban teljes egészében kicserélték a berendezési tárgyakat, az erdei iskolához kapcsolódóan pedig bővültek a játszótéri elemek is. Drótkötélpálya, csúszdával, mászófallal ellátott kéttornyú vár és háromüléses hintaállvány csábítja játékra a vendégként ide érkező gyermekeket, erdei iskolás csoportokat. Az erdőpedagógiai foglalkozások alkalmával használt eszközök egy része is kibővült, új távcsöveket használhatnak az iskolai közösségek.

A szálláshelyek környéken a Magas-Bakony, a Pápai-Bakonyalja és a Pápa-Devecseri-sík reménykedik abban, hogy felfedezni valót kínálhat az arra vágyóknak. A kulcsosháztól csupán 500 méterre található Hubertlaki-tó az országos Kék-túra úthálózat szerves részét képező „Kék-kereszt" útvonal mellett változatos arculatával, páratlan látvánnyal kecsegteti az ide látogatókat – írja az aktivmagyarorszag.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek