Tudjátok mi az a pumpapálya? Egy ilyen lüktet mostantól a Bakony szívében

Az Országos Bringapark Programnak és a zirci közösség összefogásának köszönhetőn újabb pumpapálya létesült hazánkban. Az elnyert támogatás segítségével megépült 180 méter hosszú, szabadtéri bringás létesítmény közvetlenül a tavalyi évben elkészült kerékpárút mellett fekszik, amely a települést köti majd össze Veszprémmel és a Balaton partjával.

Forrás: Copyright © 2022 AMFKI / Acél Vakond / Maketusz

Hazánk legmagasabban fekvő városa, a Magas-Bakonyban található Zirc ezzel feliratkozott a bringaparkokkal rendelkező települések listájára. A turisztikai látnivalókért idelátogató vendégeknek, valamint a helyi fiataloknak és sportolóknak immár Zircen is van lehetőségük egy 1.000 négyzetméter alapterületű, kerékpárszerelő- és pihenő pontokkal kiegészült pumpapályán lazítani, valamint tréningezni - olvasható a sajtóközleményben.

Az új pálya megtervezésével az ACÉL-VAKOND Kerékpáros Sportegyesület egy sport és szabadidős komplexum első elemét valósította meg. Az új helyszín a város központi részén, de mégis egy csendes, gépjármű-forgalomtól mentes területen helyezkedik el; fenntartási és karbantartási munkáit pedig a sportegyesület vállalta magára.

Az aszfaltozott pumptrack pálya a bringásokon túl helyet ad a gördeszkásoknak, rollerezőknek és görkorisoknak is.

 

Forrás: Copyright © 2022 AMFKI / Acél Vakond / Maketusz

Egy pumpapályára manapság úgy tekintenek, mint egy modern közösségi játszótérre. Az egyre növekvő népszerűsége annak köszönhető, hogy egyaránt élményt nyújt amatőröknek és profiknak, fiataloknak és idősebbeknek. Használata hozzájárul a biztonságos közlekedéshez, hiszen a pályán elsajátítható a megfelelő kerékpárostechnika is - ismertette a pálya lényegét a sportegyesület. 

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek