Sokszínű, családi sportnappal várják a telet a Zselicben

A „Fedezd fel Hazánk távoli erdőit!" programsorozat elérkezett a téli állomásához, ami a SEFAG Zrt. szervezésében valósul majd meg. Ez lesz a "Télváró családi sportnap", ahol a család apraja-nagyja megtalálja majd a neki tetsző sportolási lehetőségeket, méghozzá hazánk Hazánk egyik legszebb, fényszennyezettség nélküli erejében.

Forrás: Országos Erdészeti Egyesület / Facebook.com

Az esemény Facebook-oldalán is olvasható leírás szerint a gyülekező 10 órakor lesz a Zselici Csillagpark Csillagvizsgálójánál. A résztvevőket közösségi futással várják, két különböző távon. A kezdők és újrakezdők 6 kilométeres távon futhatnak, a gyakorlott terepfutók pedig a 15 kilométeres távon indulhatnak útnak, keresztül a Zselic csodálatos erdején. Mindkét táv aszfaltos, illetve szórt köves burkolatú.

Az erdei fogattúrát pedig a kísérőknek találták ki, de később a futók is csatlakozhatnak hozzá. Illetve lesz egy gyalogos túrával és csillagászati programmal egybekötött erdőpedagógiai foglalkozás is, amelyen megismerhetjük a somogyi erdő kincseit. A szervezők a Csillagvizsgálónál íjászattal is készülnek.

A programot egy közös ebéd zárja majd le, ahol babgulyással és langallóval, forró hársfateával és forralt borral várják a megfáradt futókat és kísérőiket. A teljes esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amit december 1-ig tehetünk meg az alábbi online űrlap kitöltésével.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek