A világ 7 kísértetjárta erdője, ahol nem szívesen tévednénk el

A sűrű, zöld erdők a legtöbbször aranyos mesék helyszínei, ahol erdei manók, tündérek, koboldok és törpék élik békésen az életüket. Nos, az alábbi összeállításban nem ilyen helyeket mutatunk be, hanem sokkal inkább olyanokat, amelyeket inkább elkerülnek az emberek, és nem csak Hallloweenkor.

Aokigahara, Japán

A Fuji-hegy északnyugati tövében található a "fák tengerének" is nevezett sűrű erdő, amely valóban a világ egyik legszomorúbb, és negatív energiákkal teli helye. Az 1950-es évek óta ebben az erdőben több mint 500 bejelentett öngyilkosság történt. A helyiek azt állítják, hogy egész éjszaka hallják az eltávozottak szellemeinek sikolyát.

A fák tengere gyakorta a nehéz emberi sorsok utolsó állomásaForrás: Guilhem Vellut/Wikipedia

Az erdőben ráadásul különleges jelenségek is zajlanak, melyek megzavarják az iránytűket, rossz utakra térítve a sétálókat. A pletykák szerint ennek oka egy nagy, földalatti vaslerakódás, de erre még konkrét bizonyítékokat senki nem szerzett.

Isla de las Munecas, Mexikó

Ennek, a Mexikóvároshoz közeli szigetnek a fáira több száz babát akasztottak, amelyek látványától feláll a szőr az ember hátán. Az Isla de las Munecas lefordítva azt jelenti, hogy a Babák szigete, amelynek egyetlen lakója, Don Julian Santana több mint 50 évvel ezelőtt egy lány holttestére bukkant az egyik csatornában.

Talált egy babát is, amely ugyanabban a vízben lebegett, és tisztelgésként felakasztotta egy fára – ez volt az első a több ezer baba közül, amelyeket 2001-ig gyűjtögetett és a faágakra tűzött, akasztott.

A Babák szigete fáinak nagy részén játékbabák lógnakForrás: Esparta Palma/Wikipedia

Egyesek úgy vélik, hogy a babák, amelyek közül soknak hiányzik a végtagja, gonoszak; mások szerint pedig ők védik meg a szigetet. Aki elég bátor, hogy a saját szemével bizonyosodjon meg erről a látványról, az az Embarcadero Cuemanco kompkikötőből egy négyórás oda-vissza út alkalmával teheti ezt meg.

Fekete-erdő, Németország

Az idősebb generáció még emlékezhet A Klinika című német televíziós sorozatra, amely a Fekete-erdőben játszódik, és inkább kellemes emlékeket idéz, mint rosszakat. Ha ezt félretesszük, és csak a nevére összpontosítunk, a Fekete-erdő így már koránt sem olyan csalogató. Nem véletlenül kapta ezt a nevet: az erdő nagy része valóban olyan sűrűn benőtt, hogy még a napfény is csak helyenként hatol át a lombkoronákon.

A fenyőerdőbe kevés fény jut, emiatt igen misztikus a látványaForrás: Klausrxt/Wikipedia

A Grimm testvérek meséi is ezen a varázslatos tájon játszódnak, a Rajna folyó mentén, Németország délnyugati részén, ideális játszóteret biztosítva olyan mitológiai lényeknek, mint a varázslók, vérfarkasok, boszorkányok és törpék. Ugyanakkor kísértetekről, gyilkosságokról és a sötét mágiáról is szól egy könyv, ami ebben az erdőben játszódik. A The Necromancer című könyv először 1794-ben jelent meg, és film is készült belőle.

Wychwood Forest, Anglia

Ez az erdő, amely egykor az oxfordshire-i királyi vadászterület része volt, igencsak bővelkedik kísértethistóriákban. Egy kéz kinyúlik, hogy megérintse egy magányos ember vállát, egy lovaskocsi tűnik fel, amin egy házaspár ül két zokogó gyerekkel. Ezeket a jelenségeket a Wychwood-erdőben járók mesélték.

Állítólag itt szellemek kísértenek a fák közöttForrás: robertharding via AFP/Tim Graham/Tim Graham

Ide köthető Amy Robsart esete is, aki Leicester grófjának felesége volt, és aki miután meghalt, szellemként szállt szembe a férjével. A gróf éppen Wychwoodban vadászott, amikor a felesége kísértete megjelent előtte és azt mondta neki, hogy 10 napon belül csatlakozni fog hozzá – ami pontosan így is történt. A gróf nem sokkal később hirtelen megbetegedett, és a tizedik napon elhalálozott. Azóta azzal rémisztgetnek mindenkit, hogy aki találkozik a nő szellemével az erdőben, rövid időn belük hasonló sorsra fog jutni.

Devil's Tramping Ground, USA

Az Észak-Karolinában található erdő mélyén, a Siler City nevű település közelében van egy titokzatos, 40 méteres átmérőjű gyűrű az erdőben, ahol az ördög minden este körbe-körbe topog, és azt tervezi, hogyan idézheti elő az emberiség bukását – legalábbis a régi hiedelmek szerint. Ha lefordítjuk az erdő nevét, magyarul nagyjából annyit jelent: Az ördög taposóföldje.

A hiedelmek szerint maga az ördög az, aki a kis tisztáson körbe-körbe járkálForrás: Jason Horne/Wikipedia

Állítólag, az észak-karolinai állam mezőgazdasági minisztériuma is vett már mintát a talajból, és még nem talált magyarázatot arra, hogy azon a helyen miért nem nő ki semmi, és miért csak egy nagy folt látható.

"Kíváncsiak vagyunk, és megpróbálunk magyarázatot találni azokra a jelenségekre, amelyeket nem tudunk felfogni" – mondta Jane Pyle, az észak-karolinai Chatham Megyei Történelmi Egyesület tagja, de egyelőre erre a magyarázatra még várni kell.

Hója, Románia

Az erdélyi Hoia-Baciu vagy Hója nincs is olyan messze tőlünk, hiszen Marosvásárhely közelében található. Ennek az erdőnek sincs túl jó híre. A környező városok lakói ugyanis azt állítják, hogy az erdő – amelynek közepén az amerikaihoz hasonló, körkörös tisztás van – egy portál, és a rajta áthaladók soha nem térhetnek vissza.

Nem szívesen sétálnánk itt, főleg homályos, ködös idő eseténForrás: Shutterstock

Bárki, aki a közelében jár, arról számol be, hogy szorong és hányingere van, amíg ott van. Az idősebbek állítják, hogy egykor egyenes és magas fák álltak benne, amelyeknek a törzse egy ideje azonban göcsörtös és csavarodott lett.

Epping Forest, Anglia

A Kelet-Londontól Essexig húzódó 6000 hektáros erdő valódi és vitatható borzalmak színtere volt. Ez az erdő volt a búvóhelye a törvényen kívüli Dick Turpin és a rendőrgyilkos Harry Robertsnek is. De menekülők búvóhelye is volt egyben, köztük gyerekeké.

Ezen a helyen a történelem is beleszövődött a kísértethistóriákbaForrás: Diliff/Wikipedia

A rossz hírű erdő már sokak figyelmét felkeltette, többek között a British Living tévéműsor egyik epizódjában is próbálták megtalálni Turpin szellemét, de a csapat végül eltéved a fák között. Ki tudja, talán ez is a megfoghatatlan szellem tréfája volt.

Forrás: bbc.comtravelandleisure.com

 



Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek