Hazánk csillagos égboltú erdőségében óriás kilátó épül

A Baranya megyei önkormányzat közölte a jó hírt, miszerint a tavasszal átadott közel 50 kilométeres kerékpárhálózat kialakítása után, a Zselic egy újabb látványossággal, túra célponttal gazdagodik, mégpedig egy csaknem huszonöt méter magas kilátóval.

Ez még csak egy les, de a kilátóból is ilyen csodás látvány tárul majd elénk, ha nem szebbForrás: SEFAG Zrt

Az építményt a vidék legmagasabb dombjára tervezik építeni, ami az Országos Kéktúra mentén egész évben látogatható lesz. A tervek szerint egy kilenc emeletes, csaknem 25 méter magas kilátóról van szó, ami körül egy fás ligetet is kialakítanak. 

A fejlesztések azonban egymásik helyi érdekességet, az ibafai pipamúzeumot is érinteni fogják, ami végre méltóképpen megújul. A dohányzás történetének emlékeit bemutató ibafai pipakiállítás a közeljövőben korszerű múzeumtechnológiai eszközök alkalmazásával, interaktív módon mutatja majd be a Janus Pannonius Múzeum és a Pécsi Egyházmegye gyűjteményét - írták az MTI hírében.

Amint a közleményben írták, a területi operatív program, a helyhatóság és az ibafai önkormányzat alkotta konzorcium egy több mint 170 millió forintos, elnyert beruházás segítségével szeretné a változatos természeti és kulturális adottságokkal rendelkező Dél-Zselic vonzerejét növelni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek