Ősszel is napijeggyel utazgathatunk a Dunakanyarban

Bár a nyár már véget ért, a kirándulások időszaka még nem múlt el. Sőt, ilyenkor lehet csak igazán jókat túrázni a természetben. Már nincs olyan meleg mint a legnagyobb kánikulák idején, a levegő is frissebb és üdébb, az erdők pedig hamarosan felöltik a legszebb arcukat.

A DunakanyarForrás: Gabor Tokodi/hutterstock

Ha Budapesten élünk, és a közelben kirándulnánk, hasznos tudni, hogy október 31-ig még elérhető a Dunakanyar napijegy, aminek megváltásával a Dunakanyar, a Börzsöny és a Pilis népszerű kirándulóhelyei egyetlen jeggyel közelíthetők meg. A MÁV-Volán-csoport és a MAHART kijelölt járataira érvényes jegy egyszerűbb és olcsóbb utazási lehetőséget kínál, mint az autó, akár vonattal, busszal, HÉV-vel vagy hajóval közlekedünk.

A Dunakanyar napijegy, ami harmadik éve nyújt kedvezményes utazási lehetőséget a kirándulóknak, teljes áron 2499 forint, a 26 év alattiaknak pedig 1999 forintba kerül. A jegyeket a MÁV-START pénztáraiban, jegyértékesítő automatáiban, illetve online a MÁV applikációban vásárolhatjuk meg.

A Budapest és Szob között közlekedő vonatok egy viadukton keresztül futnak be a zebegényi vasútállomásraForrás: MTI/Lehotka László

A szeptember 30-ig a hétfő kivételével minden napra, október 1. és 31. között pedig a hétvégékre és ünnepnapokra megváltható napijegy a következő járatokra érvényes:

MÁV-START

  • 2-es (Budapest-Nyugati – Esztergom, továbbá az S76-os járatokon az Angyalföld – Rákos szakaszon is, illetve Rákos és Budapest-Keleti között)
  • 70-es (Budapest – Göd – Vác – Szob)
  • 71-es (Budapest – Veresegyház – Vác) vasútvonalak teljes hosszában
  • MÁV-HÉV: H5 Békásmegyer – Szentendre szakaszán

Volánbusz: A térség több mint 70 települését érintő helyközi járatokon. Feláras besorolású járat igénybevétele esetén a távolsági kiegészítő jegyet meg kell váltani.

MAHART PassNAVE: Egy, az utas által választott dunakanyari körjáraton az alábbiak közül:

  • Visegrád – Nagymaros – Zebegény – Dömös – Visegrád
  • Vác – Visegrád
  • Esztergom – Zebegény
  • Szentendre – Visegrád
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek