Tarts velünk! Ezeken az olasz tájakon a leglátványosabbak az ősz kirobbanó színei

Az ősz hamarosan megmutatja a teljes szépségét, amikor a levelek a színek kavalkádját hozzák a vöröstől a narancsig, a bordótól a liláig, a sárgától a barnáig, különlegessé festve a tájakat. Ma, szeptember 27-én, a Turizmus Világnapján mi Olaszországba invitálunk gyönyörű fotóinkon keresztül, hogy megmutassuk, a nyár lecsengésével is varázslatos helyeket járhatsz be.

A hozzánk legközelebb eső olaszországi, őszi lombozatok megcsodálására alkalmas helyek egyike Trento régiója, sőt, kijelenthetjük, hogy Val di Non az egyik legvarázslatosabb őszi megfigyelőhely egész Olaszországban.

Az ősz közeledtével Val di Non környékén a fák és az ültetvények pompás színeket öltenekForrás: robertharding via AFP/Roberto Moiola/Roberto Moiola

A szőlőültetvények, valamint az almaültetvények színt váltanak, teljesen átalakítva a tájat. Ha ezt még fokozni szeretnénk, akkor egy sétát ajánlunk a Tovel-tó partján (Lago di Tovel), ahol sűrű és buja növényzet ad keretet a tájnak, megváltoztatva a színét ebben az évszakban, mely visszatükröződik a tó felszínén is.

A tó tiszta vize visszatükrözi az egyre színessebbé váló tájatForrás: Copyright 2017 Alessandro Florio/@F

Bármilyen meglepő, de Verona is helyet érdemel a sorban, pontosabban Veronetta negyede, ahol egy olyan kert rejtőzik, amely a helyiek és a művészek egyaránt kedvenc úti célja. A reneszánsz Giardino Giusti centenáriumi fái, dús bokrai és a mindenhova felfutó, kúszó növényei ősszel sárga, piros és narancssárga színekben pompáznak, életet adva a városi lombozatnak, amelytől elakad a lélegzet.

Veronában így fest a reneszánsz Giardino Giusti őszi ruháját felöltveForrás: Giarrdino Gisiuti/Facebook

Még mindig Észak-Olaszországban, Piemont régiójában vagyunk, ahol mondhatni kötelező látnivaló Monferrato. Október és november között ugyanis a határtalan szőlőültetvényeknek otthont adó dombok az ősz pazar árnyalataival, azaz vörös, sárga és narancssárga színekben világítanak.

Monferrato szőlőültetvényei színesítik a tájatForrás: essevu/Shutterstock

Lefelé haladva a térképen, az Aosta-völgy egy újabb állomás, amelyet fel kell venni az őszi úti térképre. Ha az ősz varázsát szeretnéd megfigyelni és megtapasztalni, akkor térj be a Gran Paradiso Nemzeti Parkba! A csörgedező patakok mellett a legszebb látványt a terület számos fa adja: a gesztenyék, a mogyorók és a nyárfák ilyenkor aranyra színezve lélegzetelállító képet alkotnak.

A Gran Paradiso Nemzeti Parkban az év ezen szakában a legjobb kirándulniForrás: Lars Schlageter/Pixabay

Most ugrunk egy nagyot, és máris Közép-Olaszországban járunk, hiszen aki Rómába érkezik például egy hosszú hétévége, annak jó hír, hogy ősszel a városi parkokban is mesés tájakra lelhet. A lombozat megcsodálásához a Villa Borghesét ajánljuk, ami a város tüdeje, és ősszel tényleg egy mesebeli tájjá változik.

Ha Rómában jársz ősszel, akkor irány a Villa BorgheseForrás: Vladimir Sazonov/ Shutterstock

Van még néhány fontos hely a térképen, amelyet október és november között érdemes elérni, és ezek közül az egyik legszebb már egészen délen, Calabriában található. A lenyűgöző Sila Nemzeti Parkban juhar-, nyár-, gesztenye- és bükkfák készülnek a lomb-show abszolút főszereplőivé válni. Ahogy hűl a levegő, úgy színesedik a táj, és válik egyre meseszerűbbé. 

Az Ariamacina tó és környéke a Sila Nemzeti Park területén az ősz haladtával egyre vadabb színeket öltForrás: Emanuele Guerrieri/Wikipedia

Rengeteg, olyan természeti hely van, ahol ősszel nem hogy véget ér a túraszezon, hanem pont elkezdődik. Aki tehát nem akar még otthon begubózni, kerekedjen fel, hogy tanuja legyen az ősszel lenyűgöző átváltozásra készülő tájaknak!
(Forrás: siviaggia.it)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek