Izgalmas kirándulás: Manóajtókat rejt a barbacsi erdő

A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. és a Manó Ajtók Facebook-csapata összefogásával manóajtókat helyeztek ki a győri Püspök-erdőbe, kalandot kínálva ezzel a kilátogató családoknak. Ezen az ötleten felbuzdulva a csornai Rita Crook és férje, Neil Crook is megalkotta a „barbacsi" erdő manóajtócskáit. Nekik köszönhetően a Csorna és Barbacs közötti erdő „rejtekén" tíz manóajtót fedezhetnek fel a gyerekek – írja a kisalfold.hu.

Neil és Rita Crook gyerekeikkel, Milivel és ÁbellelForrás: Kustor Réka/Kisalföld

Rita Csornán él angol férjével és két gyermekükkel, Milivel és Ábellel. Először csak a gyerekeiknek szerettek volna izgalmas perceket okozni a kereséssel, a közösségi oldalon azonban futótűzként terjedt a kezdeményezés, és csak úgy záporoztak a kommentek, melyek a munkájukat dicsérték. Sőt, sokan fel is kerekedtek, hogy felleljék a „manólakokat".

A manóajtók elvarázsolják a gyerekeket és beindítják a képzeletüket - illusztrációForrás: ju_see/Shutterstock

„A barbacsi erdőbe manók költöztek, számszerűen tíz család. Pici ajtajaik a fa tövében bújnak meg. A manókat lila sörényű unikornisok reptetik, így ha szeretnétek megtalálni az ajtókat, ott nézelődjetek nagyon alaposan, ahol lila »sörényszálat« láttok a fűbe, bokorba akadva" – osztotta meg a történetet Rita. Hozzátette: „Két manócsaládnak kismanóik születtek, elköltöztek egy nagyobb erdőbe, így tizenkét »sörényszál«, és tíz ajtó van."

A kivitelezés nem volt nehézkes számukra, hisz Rita és Neil a vállalkozásuk kapcsán egyébként is fajátékok készítésével foglalkozik.

"Az úton haladva könnyen fellelhetők a manóházak, úgy gondoltuk, nem ad hozzá, ha nagyon el van rejtve. A gyerekeknek az ad élményt, ha megtalálják. Nagyjából egy kilométer hosszan helyeztük el a tíz kis ajtót" – mondta az anyuka. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek