Már lehet jelentkezni a Kéktúrázás napjának túráira

A tavaly rekord számban vettek részt a túrázók a Magyar Természetjáró Szövetség (MTSZ) által szervezett Kéktúrázás napjén, így idén is életre keltik az Országos Kékkör 2584 kilométerét. Az október 8-ára tervezett aktív napon 143 vezetett túrárát indítanak majd el, melyekre már lehet ingyenesen regisztrálni. A közösségi túrák az ország különböző pontjaiból indulnak a kék sáv turistajelzésen.

Forrás: Kéktúra hivatalos oldala / FB

A három meghirdetett kéktúra az idén 70. születésnapját ünneplő Országos Kéktúra, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és az Alföldi Kéktúra lesz. Ezeket egy napon, egy időben járja majd végig több ezer túrázó - olvasható a rendezvény honlapján, ahol egy térképet is találni. Ezen idén is követhetjük majd a 143 túracsoport haladását, ugyanis a jeladóval felszerelt túrázók a nap végére együtt rajzolják ki az országot körbejáró Országos Kékkör nyomvonalát.

Azok akik az idei távokra regisztrálni szeretnének még könnyebben találhatnak rá a megfelelő túrára, a rendezvény honlapján hossz, szintemelkedés, térkép és tematika szerint is választhatnak a szakaszok közül.

A szervező MTSZ október 8-án 2580 km-en, 143 szakaszon 250 felkészült szakaszfelelőssel vár minden kéktúrázni vágyót, legyenek akár kezdők, akár haladók, egyénileg túrázók vagy családdal érkezők. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek