Miniatűr manóajtók rejtőznek az ország több pontján

Miniatűr műalkotásokba botlani a városban mindig örömteli élmény. Éppen ezért olyan népszerűek Kolodko Mihály, vagy Plank Antal művei is.

Most egy újabb magyar művészről kaptunk hírt, aki bizony jól beleillik a miniatűr utcai alkotásokat készítő művészek sorába, de mégis egy kis újdonsággal bír. Vári Tamás képregényrajzolóról van szó, aki miniatűr manóajtókat rejtett el az ország több pontján.

Műveit a Vári Tomi Art nevű Facebook-profilján osztja meg. A kihelyezett ajtók közül több is eltűnt már, de a lefrissebb cikk szerint jelenleg kettő van Zalaegerszegen, kettő Veszprémben, egy Győrben, egy pedig a Vadása-tónál. Őriszentpéteren is van egy kisajtó és az őrimagyarósdi Őrségi 5érzék házak panzióban is találni egyet.

Vári Tamás képregényrajzoló Budapesten született, és ott is nőtt fel. Már óvodás korától kezdve imádott rajzolni, ami az egész eddigi életét végigkísérte. Miután elvégzett egy dekoratőr és kirakatrendező OKJ-s tanfolyamot, Kaposvárra került, ahol színházi díszlet- és jelmeztervezőnek tanult. Több éven keresztül élt a zalai megyeszékhelyen, és az első három manóajtót is itt helyezte el, amelyek közül azonban már csak kettő van a helyén. (Ahogy a falragaszokat, úgy ezeket sem kímélik a vandálok sajnos - a szerk.)

"Nyavajáinkkal fordulhatunk az őriszentpéteri vajákos tündérboszorkányhoz is"Forrás: Vári Tomi Art / Facebook.com

Az ötlet egyébként az internetről származik, ott látott ezekhez hasonló miniatűr ajtókat. Az egyik kis ajtó a művész egyik ismerősének borbélyszalonját ábrázolja. Amikor kikerült, még egy játékot is szervezett köré: az első öt ember aki megtalálta, hajvágást nyerhetett, írja a zaol.hu. De nekünk a nyitóképen is látható kínai ajtó az egyik kedvencünk!

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek