Mostantól Budapesttől egészen a Balatonig eltekerhetünk

Átadták a fővárost a Balatonnal összekötő bicikliút legújabb, Székesfehérvár és Balatonakarattya közti szakaszát, így Budapesttől egészen a Balaton partjáig el lehet jutni kerékpárral a több mint száz kilométer hosszú útszakaszon.

Egy biciklis teszteli a Budapest-Balaton bicikliút legújabb, 27,4 kilométer hosszú, Székesfehérvár-Balatonakarattya közötti szakaszát, Balatonfőkaráj közelébenForrás: MTI/Bruzák Noémi

A Budapest-Balaton kerékpárút tökéletes két-három napos bringatúrát jelent a fővárosból a legnagyobb tavunkra, de persze az edzettebbek egy nap alatt is teljesíthetik a távot. Ha igazi különleges élményre vágytok, egyik nap csobbanjatok a Velencei-tóban, másnap pedig a Balcsiban.

Ma még kevesen mondhatják el magukról, hogy bringával kötötték össze a két fürdésüket.

A legújabb, 27,4 kilométer hosszú szakasz átadásával könnyebben érik el a környéken élők is úti céljaikat, és biztonságosabban, kényelmesebben lehet megközelíteni a Balatont. A magyarországi útszakasz, része az EuroVelo 14 elnevezésű európai kerékpárút hálózatnak, amely a Boden-tavat Debrecennel köti össze.

A kerékpárút még nem készült el teljesen, munkagépekkel találkozhattok, de ezeken folyamatosan dolgoznak, járhatatlan úttal nem fogtok találkozni, itt is minimum döngölt út vár. Országúti kerékpárral is teljesíthető a túra, de természetesen trekking, gravel drótszamár is hibátlan választás. A túra legnagyobb részén egyértelműen segítenek a kerékpáros táblák, jelzések– olvasható az aktivmagyarország.hu weboldalán, ahol  útvonalleírást és térképfájlt is találhattok.
(Címlapfotó: Shutterstock/ZGPhotography - illusztráció)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek