Könnyebb lett a kerékpár- és kutyabérletek vásárlása mobilról

Kutyatartóként és biciklivel utazóként, tapasztalatból mondhatjuk, hogy mi is azok közé az utasok közé tartozunk, akik egyre többször választják a vasúti jegy és bérlet online vásárlását, mivel ez egy sokkal kényelmesebb megoldás, mint az automatáknál vagy a sorban álldogálni a kutyusunkkal, vagy éppen a biciklinkkel és a csomagjainkkal.

Forrás: MÁV

Amint a MÁV-START közleményéből kiderült, tavaly összesen mintegy 5600, míg idén az első félévben több mint 3300 darabot váltottak az utasok ezen bérlettermékekből. Arra azonban továbbra is oda kell figyelni, hogy az online vásárolt kerékpár- és élőállatbérletek felhasználása személyhez kötött, vagyis vásárláskor a kerékpárt vagy kutyát szállító utasnak meg kell adni az adatait - nevét és születési évét. 

Az állatszállítás feltételei szerint a pót- és helyjegyköteles, valamint a simán helyjegyköteles vonatokra a kutyákat, cicákat, nyulakat és egyéb egészséges, egy évnél nem régebbi keletű, veszettség elleni oltási bizonyítvánnyal rendelkező állatokat, csak zárt szállítóeszközben szabad a vonaton szállítani. Személyvonatokon azonban a kutya lehet szabadon is, de kötelezően pórázon, és ha szükséges szájkosárral. A kerékpárszállítás feltételeiről a MÁV honlapján tájékozódhatunk bővebben. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek