Megújult az esztergomi Strázsa-hegyi tanösvény

Esztergom-Kertvárosban, a Kis-Strázsa-hegyen vezető tanösvény népszerű kirándulóhely, melyet a környékbeliek is szívesen látogatnak. 2002 óta szabadon látogatható tanösvény vezet körbe a hegyen, melynek kiinduló és végpontja a Kökörcsin ház.

A megújult, szélesebb lépcsők mellett helyenként korlátokat is kihelyeztek, melyek elsősorban a kijelölt útvonal betartását és az élőhely védelmét szolgáljákForrás: dunaipoly.hu

Az 1,2 km-es körtúra a Strázsa-hegy északi oldalán visz föl a toronyhoz és a déli oldalán hoz le. A tetején magasodó kilátó toronyból körpanoráma nyílik, ahonnan tiszta időben még a Tátra csúcsai is láthatóak, írja a Duna-Ipoly Nemzeti Park, honlapján.

A megújult, szélesebb lépcsők mellett helyenként korlátokat is kihelyeztek, melyek elsősorban a kijelölt útvonal betartását és az élőhely védelmét szolgálják. Szemeteseket szándékosan nem helyeztek el, hogy a felelős viselkedésre ösztönözzék a kirándulókat.

A tanösvény természeti értékeit az ismertető táblák és az ingyenes Duna-Ipoly mobilapplikáció segítségével önállóan is felfedezhetjük, ha azonban komolyabban is szeretnénk megismerni a természeti értékeket, szakvezetésés túrákon is résztvehetünk. A kilátó is csak szakvezetett túrák alkalmával látogatható. Bejelentkezés: kokorcsinhaz@dinpi.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek