Megújult a soproni Kecske-hegyi kilátó, kerékpárutak is épültek

Hiánypótló kerékpáros útvonalakat alakítottak ki, amelyeknek köszönhetően gyönyörű, erdei-mezei bringaúton érhetjük el Sopronból a Fertő tavat. Újjáépített a kilátóból nézhetünk körül a Kecske-hegyről, és vízi madárles is készült. 

A Kecske-hegyi kilátó megújultForrás: Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ/Aktív Magyarország

A csaknem 14 méter magas létesítményt a Tómalom és Fertőrákos közötti területen álló korábbi kilátó helyén építettek újjá.

A kilátóból egyaránt pazar kilátás nyílik a környék erdőségeire, Sopron városára és a Fertő tóra.

Sopron és Harka között kerékpárforgalmi létesítményeket alakítottak ki, melyeknek köszönhetően a két szomszédos település szép természeti környezetben vált elérhetővé egymás és a kirándulók számára. A régóta várt kerékpáros út révén jó minőségű, 4,3 km hosszú erdei-mezei útvonalon, biztonságosan lehet eljutni Harkára, illetve a határon át egészen az ausztriai Sopronnyékre. 

A Fertő tóban madárles is készültForrás: AOFK/Pogonyi David/Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ/Aktív Magyarország

A Fertő tóban megépült vízi madárles pedig a Nemzeti Park által szervezett túrák keretében nyújt különleges természetközeli élményt a nádas gazdag, a világon is ritkaságszámba menő madárvilágának felfedezésére – tudtuk meg az Aktív Magyarország sajtóközleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek