A Vértes lábánál megbújó szálláshely a természetkedvelők paradicsoma lehet

Befejeződött a Fejér-megyei Pusztavámon a Malomerdő Turistaszálló felújítása. Az egyedi környezetben elhelyezkedő 13 fő elszállásolására alkalmas régi parasztház szállás lehetőséget biztosít családoknak, túrázó társaságoknak, nyugdíjas- vagy diákcsoportoknak. Aki ide érkezik, az a Vértesben, nyugodt környezetben, összkomfortos szálláshelyen töltheti el a szabadidejét – olvasható az Aktív Magyarország sajtóközleményében.

A felújítás a főépület szomszédságában fekvő Malomerdő Turistaszállót érintetteForrás: Facebook/Malomerdő Panzió

A fővárostól 80 kilométerre fekvő sváb település, Pusztavám a Vértes lábánál terül el, amely festői környezetet biztosít az ide érkezők számára. Itt található az egykori vízimalomból átalakult vadászkastély, ahonnan az erdőt pillanatok alatt elérhetjük.

A kastély udvaráról indul a 7 km hosszú Pátrácos tanösvény, valamint egy 18 km hosszú lovaglópálya is. A zöld övezet egyik állomása egy mesebeli vízesés, ahol egykor a malomkerék állt, valamint a Vértes vadfajait bemutató állatmegfigyelő hely, ahonnan a dámszarvasokat, őzeket, vaddisznókat és muflonokat figyelhetünk meg. A panzió főépülete és parasztháza összesen 31 férőhelyet biztosít, 1-2-3 fős szobákban, melyekhez saját fürdőszoba is tartozik.

A családoknak rengeteg szabadtéri program kedvez a környékenForrás: Facebook/Malomerdő Panzió

A Malomerdő területén kialakítottak egy pinceborozót és egy tüzelőanyag-tárolóval rendelkező kazánházat is. A szálláshely épületét energetikai szempontból is fenntarthatóbb paraméterek jellemzik az új nyílászáróknak és födémszigetelésnek, valamint az új fűtési és melegvíz-előállítási rendszernek köszönhetően, amely helyben termelt tűzifával működik.

A hangulatos pinceborozóForrás: Aktív Magyarország/Malomerdő Panzió Sajtóanyag

A panzió szabadtéri területén sütögető, bográcsozási lehetőség, fa játszótér, streetball pálya és focipálya is található, sőt igény esetén kerékpárok is kölcsönözhetők, amikkel fedezhetjük az erdei utakat. Akkor sem kell aggódni, ha rosszra fordul az időjárás, ugyanis egy különálló épület klubszobájában csocsó és billiárd asztalok, valamint finn szauna várja a vendégeket.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek