Új zarándokszálláson várják az El Camino magyarországi szakaszán túrázókat

Vadonatúj zarándokszállást hozott létre Aszófőn a Tihanyi Bencés Apátság. A fejlesztés célja, hogy az egyéni és csoportos zarándokok a Balaton-felvidéken keresztülhaladó egyre népszerűbb Szent Jakab, illetve Szent Benedek zarándokutak mentén olyan minőségi szálláshoz jussanak, ahol lelki feltöltődésre is lehetőségük van az év minden napján.

Ide várják a zarándokokatForrás: aktivmagyarorszag.hu

A Tihanyi Bencés Apátság szerzetesközössége az elmúlt években a belföldi és a külföldi turizmus egyik kiemelkedő célpontjává vált. Mihályi Norbert Jeromos, a szerzetesrend kolostorának vezetője, a bencés közösség egyik legfőbb feladatának nevezte a zarándokok és vendégek fogadását. 

Tihany számos zarándoklat kezdő, illetve végpontja. Innen indul a Szent Jakab út bencés ága Pannonhalma irányába. Ez a legismertebb európai zarándoklat, és az El Camino hivatalos leágazásának számít, az aszófői zarándokszállás ennek a zarándokútnak a mentén helyezkedik el. 

A megépült 241 négyzetméter alapterületű Szent Benedek Zarándokház 40-50 férőhelyet biztosít. Az épületben emeletes ágyas szobák, vizesblokk és egy teakonyha kaptak helyet, az udvaron pedig egy fedett terasz is épült, ami közösségi összejövetelekre is alkalmas.

Tiszta, új szobákban pihenhetnek meg a gyaloglókForrás: aktivmagyarorszag.hu

A zarándokszállások vendégköre általában gyermek- és felnőtt zarándokcsoportok, valamint egyéni zarándokok, erre számítanak a Szent Benedek Zarándokház esetében is. A szállás az apátságtól gyalogosan és biciklivel is könnyen megközelíthető – írja az aktivmagyarorszag.hu. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek