Nem látta még a horvát Camino útvonalát? Itt az alkalom!

Mivel idén a járvány-helyzet miatt nem tudják a szokásos módon megszervezni a horvát Caminót, úgy döntöttek, virtuális zarándoklatra invitálják az érdeklődőket. Az online túrára április 21-e és 26-a között kerül sor - írja a horvát Dnevnik hírportál.

Az útvonal a festői Vrbniket is érintiForrás: Shutterstock / Készítette: Andrew Mayovskyy

Horvátországban tavaly óta létezik hivatalosan a zarándok-útvonal, Krk középkori zarándokútjait ősszel csatolták hozzá a Szent Jakab zarándokutak európai hálózatához. Az első horvát Camino-t tavaly októberben szervezték meg, és idén áprilisra tervezték a másodikat, melyre most csak virtuálisan van lehetőség.

A túraútvonal Krk - Porat - Omišalj – Dobrinj - Vrbnik - Baška – Kornić szakaszon húzódik, amely valójában átfogja az egész szigetet. A szakasz körülbelül 107 kilométer hosszú, amelyet javasolt egy hatnapos programnak betervezni.

A szervezők minden nap történetekkel, virtuális útvonalakkal, fotógalériákkal, hanganyagokkal teszik minél élethűbbé az online kirándulást. Bemutatják az út menti nevezetességeket, látnivalókat és üzeneteket is közölnek az idei zarándoklat eszméjéről.

Aki részt vesz az online eseményen, e-útlevelet kap, amelybe virtuális pecséteket gyűjthet be a túra során. A zarándoklatról minden további információt ide kattintva olvashat el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek