Ausztriában újabb síbulis gócponttól tartanak

Miután Ausztrában már többször volt példa arra, hogy valamely síparadicsomban illegális bulikat tartottak és koronavírus-gócpont alakult ki, az ország joggal aggódik amiatt, hogy ugyanez történik az idei szezonban is. Az osztrák heute.at szerint az olyan jól ismert síbulis (après-ski) célpontok mellett, mint például Kitzbühel, újabb helyszínek kerülhetnek fel a particélok és egyben a vírus-gócpontok listájára. Legutóbb például Schladming került a címlapokra azzal, hogy a fertőzöttek száma már 100 ezer lakosonként 1430 főre rúgott, míg Stájerországban az átlag 830 fő/100 ezer lakos.

A Dachstein-hegység SchladmingnálForrás: Elsemargriet/pixabay.com

Schladming helyzete azért is aggasztó, mert a jövő héten itt akarják megrendezni a világ egyik leghangulatosabb szlalomversenyét, az Éjszakai versenyt, ahová a sportág krémjét, a leghíresebb sztárokat várják.

Az eseményre nagy a készülődés: a belépők számát 1 000 főre korlátozták, megkövetelik a 2G-szabály betartását, vagyis csak oltottak és gyógyultak vehetnek részt az eseményen, és mindent megtesznek a biztonságért, miközben fent a hegyen, a Tanai-hüttében nyakra-főre fergeteges bulikat rendeznek, és soha nem ürülnek ki a pezsgős poharak. 

A hatóságok és az Éjszakai verseny rendezői nemcsak a következmények miatt aggódnak, hanem felháborítja őket az is, hogy a bulizók gátlástalanul telepakolják a közösségi hálót a képeikkel, videóikkal, miközben Ausztria minden részén egyre komolyabb korlátozásokat lépnek érvénybe.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek