A síszezonban a külföldieknek sem kell fizetni a PCR-tesztért Ausztriában

Ausztriában március végéig ingyenesek maradnak a koronavírustesztek – írja az MTI az osztrák egészségügyi minisztérium hétfői belejelentése alapján. Az ingyenes koronavírustesztek finanszírozásáról kedden döntenek a parlament egészségügyi bizottságában. Ezek azok a tesztek, amelyeket ún. tesztutcákban, munkahelyeken, iskolákban, illetve adott települések önkormányzatainak szervezésében szakavatott egészségügyi személyzet végez. 

Az ingyenes tesztutcákba előre kell foglalni helyet és időpontot, ehhez itt talál listát tartományonként. Ugyanakkor a gyógyszertárakban kapható ingyenes,

otthon elvégezhető gyorstesztek már csak október végéig állnak térítésmentesen rendelkezésre.

Az egészségügyi tárca hétfői közleményében rámutatott: az elmúlt hetekben a minisztérium szakértők bevonásával intenzíven foglalkozott a koronavírustesztek ingyenességének vizsgálatával, és végül a folytatás mellett döntöttek. Továbbra is folyamatosan kiértékelnek minden járványügyi intézkedést, beleértve a tesztek vizsgálati módszereit is, és ezeket szükség esetén a helyzethez igazítják.

Lavanttal üdülőrégiója, Koralpe síterepeForrás: liggraphy / Pixabay

Az ingyenes tesztek finanszírozása valójában októberben járt volna le. A széleskörű ingyenes tesztek mellett az szól, hogy a több szűrővizsgálat jobb áttekintést ad a fertőzés folyamatáról, ellene pedig, hogy gátolhatja az oltakozási hajlandóságot. Vagyis, amíg ingyenesek a tesztek, sokan inkább ezt választják az oltás helyett.

Ausztriában az elmúlt 24 órában 1404 embernél igazolták újonnan a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 750 229 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma jelenleg 824, az intenzív kezelésre szorulók 220-an vannak. A Covid-19 szövődményeibe az elmúlt napon nyolcan haltak bele, a járvány halálos áldozatainak száma így 11 034-re emelkedett. A betegségből felgyógyultak száma 718 879.

Forrás: Hochkoenig Tourismus
FFP2-es maszk, 3G-szabály és ingyenes tesztutcák
Idén télen már nem csak a helyieket várják Ausztria sípályái. Az ország szeptember közepe óta a három szintes modellt alkalmazza a koronavírus-járvány elleni óvintézkedések kapcsán. Ezek szigorítása vagy lazítása az aktuális koronavírus-helyzet függvényében lép életbe – jelenleg az intézkedések 1. szintje alkalmazandó. A téli szezonra és egyben a magyar turistákra is vonatkozó legfontosabb szabályokat ebben a cikkünkben gyűjtöttük össze.
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek