Egy kutya mentette meg a túrázás közben megsérült gazdáját

Az ember és a kutya barátságának nincs határa, és erre most North, egy bátor alaszkai malamut a legjobb példa, aki a legzordabb körülmények között sem hagyta magára a gazdáját.

Hűséges társ a bajban is - január 2-i felvételForrás: @HrvatskaGSS / Twitter

Miután egy tinédzser hegymászó - január elején -, túrázás közben megsérült, és a horvátországi Velebit-hegységben ragadt, a kutyája volt az, aki egészen addig mellette maradt, amíg a megmentésére kiküldött 27 fős mentőcsapat el nem jutott hozzájuk. Sajnos ez időbe telt, mivel az Adriai-tenger partját szegélyező hegyláncra nehéz volt a feljutás a zord időjárási körülmények, a jég és a kidőlt fák miatt.

A túrázó 13 órát töltött a hegyen, és csak annak köszönheti a megmenekülését, hogy a kutyája nem volt hajlandó elhagyni őt, és egész idő alatt melegen tartotta.

A mentők január elsején éjfél körül érkeztek meg, és másnap, január 2-án reggel tudták elszállítani a szerencsétlenül járt fiatalt és kutyáját. Amint a képeken is látszik, a kutya még ekkor is a gazdáját melegítette, nem volt hajlandó távol maradni.

Az Apnews.com cikke szerint North már jól van, de még ennyi idő után is sokat pihen, és finom nasikat, illetve új játékokat kap a hálálkodó családtagoktól és barátoktól.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek