Hóba fagyva találták meg a 4 hónapja elveszett kutyát

Csodával határos módon megtalálták azt a pitbull-terrier keverék kutyát, aki még augusztusban tűnt el gazdája mellől a kaliforniai South Lake Tahoe város melletti futótűz során - olvasható a cnn.com oldalán.

A Russ nevű kutya gazdája, azt feltételezte, hogy négylábú barátja végleg elveszett. Az utolsó percekben is szórólapokat tett ki a városban és felkereste a közeli menhelyeken, mielőtt kénytelen volt elhagyni az otthonát a Kalifornián keresztül száguldó Caldor Fire miatt, amely 67 nap alatt 222 000 hektáron, több mint 1000 építményt pusztított el.

De decemberben csoda történt. Egy síelő a South Lake Tahoe-tól nyugatra fekvő Twin Peaks közelében észrevett egy kutyát a hóban az egyik fa alatt. A síelő arról számolt be, hogy a kutya a hófúvásban ijedtnek és nagyon fáradtnak tűnt, ezért értesítette az állatmentőket. 

Átfázva, de megmenekültForrás: abc30.com

A TLC 4 Furry Friends non-profit szervezet tagjai felkészültek a mentőakcióra, és a mínusz 18 fokos friss hóval borított területen megkezdték Russ mentését. „Mikor megláttam egy sötét foltot a hóban a fa alatt, arra gondoltam: „Úristen, ez a kutya már biztos nem él" – mondta Leona Allen állatmentő.

A kutya egy ideig nem mozdult, de később kinyitotta a szemét, és felemelte a fejét, miközben az önkéntesek igyekeztek eltávolítani a körülötte lévő nagy havat. A két mentő a karjaiban egy szánon vitte le a hegyről az elveszettnek hitt kutyát. 

Az állatmentő a saját kabátjába csavarta a kutyát, miután a ráterített takarók teljesen átáztak. A didergő kutyát azonnal elvittek az állatorvoshoz, aki megerősítette, hogy a kutya nem szenvedett maradandó sérüléseket. Az állat microchipjével végül Russ gazdáját is megtalálták. Mikor a kutyát hazavitték, a gazdája alig hitt a szemének és nagyon boldog volt, hogy Russ-t ennyi idő után hazahozták neki.

(A borítókép csak illusztráció, forrása: Shutterstock/HerczSzabina)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek