Bejgli és töltött káposzta ledolgozó túrát szerveznek a Budai-hegyekbe

Nagykörúti bejgli ledolgozás név alatt, téli túrát szervez a MAKASE december 26-ra, amikor mindenki már csak gurulni tud a sok ünnepi finomság után. Akik szeretnének részt venni a 18 kilométeres túrán, azok Nagykovácsiban csatlakozhatnak a csoporthoz reggel 8:30-tól. Budapest és Nagykovácsi között körülbelül 30 perc az út autóval, a túra pedig pontban 9-kor indul.

Csak legyen hó!Forrás: Magyar Kaland - Sport Egyesület Nonprofit Szervezet (MAKASE) / Facebook.com

A programterv szerint a csoport az Alsó-Zsíroshegy felé hagyja el Nagykovácsit, hogy megnézze annak jellegzetes sziklás fenyvesekkel borított tömbjét, és megcsodálja a panorámát a hegyről. Ezt követően a település határában elahaldnak Nagy-Szénás, Európa Diplomás dolomit tömbje felé. A Nagy-Szénás kopár tömbjére felérve kis szerencsével láthatják majd a Nagy-Kopasz hegyet, a Kevélyeket, Dobogókőt és a Gerecsét, sőt akár az Esztergomi Bazilikát is - olvasható a leírásban.

A túrázók az Ördögárok mellett is elhaladnak, és meghódítják a már említett Nagy-Kopasz hegyet és annak jellegzetes vitorla formájú kilátóját, a Csergezán Pál kilátót. A Nagy-Kopasz-hegyről végül egy hangulatos fenyvesben ereszkednek le Nagykovácsi felé, ahol lehetőség lesz egy melegítő teára, vagy a megérdemelt ebédre is. 

A 6-7 órás túra a MAKASE leírása szerint közepesen nehéz, ami azt jelenti, hogy minden egészséges ember számára teljesíthető, de el lehet alatta fáradni. Különösebb felszerelést nem igényel, csak megfelelően meleg ruházatot. A túra ára 1000 forint és regisztrálni is kell rá. Az utazást egyénileg kell megszervezni, de van lehetősége teleautós rendszer igénybevételére is. Az étkezés és az ajánlott biztosítás nincs benne az árban. Kellemesen fárasztó túrának ígérkezik, ami jó lezárója lehet az ünnepeknek és indítója az újévnek.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek