Új szálláshelyet adtak át a zselici erdő lenyűgözően gyönyörű környezetében

Új szálláshelyet adtak át a zselici erdő lenyűgözően gyönyörű környezetében, a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra útvonalán. A Haracsi Vendégház a Hotel Kardosfa tőszomszédságában, Zselickisfaludon, Kaposvártól mintegy 20 kilométerre kínál elérhető árfekvésű szálláshelyet a bakancsos, kerékpáros és lovas turisták számára. Íme, egy kis bemutatófilm a környékről!

A Zselic a Dunántúli-dombság része, lankás tájaival remek célpont a szelíd domborzati viszonyokat kedvelő turisták számára. A hangulatos dombok között több turistaút is keresztülhalad, köztük a Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra, valamint a Dél-Dunántúli Piros Túra is.

 A most átadott, összesen 11 férőhelyes Haracsi Vendégházban három szobát találni, melyek saját fürdőszobával, egy önellátásra alkalmas, modern gépekkel felszerelt teakonyhával, valamint egy étkező helyiséggel kombinált nappalival rendelkeznek.

A Haracsi vendégház már a harmadik megújult turistaház a térségben a simonfai Meteor kulcsosház és a kaposvári Gyertyánosi kulcsosház utánForrás: aktivmagyarorszag.hu

Ezen felül létrehoztak egy fedett teraszt, illetve a vendégházhoz kapcsolódó, grillel és főzőlappal felszerelt kültéri, fedett konyhát. A teraszról és a nyári konyhából hangulatos kilátás nyílik az erdőre. A vendégek részére térítés ellenében, nyitvatartási időben rendelkezésre állnak a Hotel Kardosfa éttermi és wellness szolgáltatásai is. A vendégház iránt már most nagy az érdeklődés a turisták körében.

Nem csak környék, a ház berendezése is hivogatóForrás: aktivmagyarország.hu

A szálláshelytől alig 1 kilométerre található a Zselici Csillagpark Csillagvizsgálója, és egy 25 méter magas kilátó, közel 2 kilométerre pedig a Ropolyi pihenőhely tájházzal, erdei-, illetve lovas pihenőkkel és tűzrakó helyekkel.

Az időszaki látogatószámlálások alapján éves szinten több tízezer látogató, túrázó fordul meg a Zselic területén.

A térség több mint 8 túraútvonalán, a turistaház érintésével hosszabb-rövidebb gyalogos, kerékpáros vagy akár lovas túrákat is tehetnek a látogatók. A közelben található a Milleniumi Emlékhársas, az Enyezdi-barakk, a Dugás-kút, Lidi néni háza, a Bőszénfai Szarvasfarm, a Katica Tanya és a Szennai Falumúzeum is – olvasható az aktivmagyarorszag.hu weboldalon.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek