Idénymunkásokat keresnek a francia Alpokban

A francia sípályák nyitásának környékén nagy a sürgés-forgás alpesi településeken. Nem csak a munkaerőhiány okoz gondot, hanem az is, hogy figyelemmel kell követni az állandóan változó járványügyi előírásokat, munkaügyi és biztosítási szabályokat.

CourchevelForrás: raevas/shutterstock.com

A magyarok által is kedvelt Courchevelben, az olasz határ közelében december 4-én nyílt a szezon. A világ egyik legnagyobb síterülete, a Les Trois-Vallées a rengeteg sportolási lehetőség mellett munkaalkalmat is kínál, idén talán többet is, mint amennyit be tud tölteni.

A városháza honlapján a következő állásokba keresnek sürgősen munkavállalókat: recepciós, pincér, szakács, regionális termékek vagy sportszerek eladója, gyógyszerész, műszaki cikkek eladója, síoktató, sofőr, portás, házvezetőnő, üdülési tanácsadó, ifjúsági vezető, búvár, fagylaltkészítő a bobpályára, raktáros, inas, sportvezető, pék, kozmetikus, gyógyfürdői szakember, pizzasütő, éjszakai portás, parkolóőr, faház-gondnok, sommelier.

A franciákat egyre kevésbé érdeklik ezek a munkák, mert a szezon rövid és fáradságos, aki dolgozik, annak szakadatlan a hajtás, miközben a fizetések sem túl magasak, és az egész teljesen bizonytalan a járványhelyzet miatt. Jean-Luc Boch, La Plagne polgármestere ezenkívül arra is felhívja a figyelmet, hogy „a válság pszichológiai hatásának maradandó következményei lesznek" - írja a lemonde.fr.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek