Ismét evezős túrákat hirdettek a gőzölgő Hévíz-patakban

Akit a hűvösebb őszi, esetleg kopogósabb téli hónapok sem riasztanak el a vizes élményektől, azoknak egy sokak által kipróbált és gyorsan megkedvelt evezős túrát ajánlunk. Az úti cél ezúttal a Hévíz-patak, amelyen az evezősök szépen lecsorognak Fenékpusztáig, ahol aztán a délutáni órákban letekerednek a kulacsok, hogy forralt borral és teával melegítsék a jól esően megfáradt túrázók kezeit.

November elejétől ismét megnyílt a lehetőség a Hévíz-patakon túrázásra, és egészen március idusáig szinte minden hétvégén tartanak is félnapos evezős kirándulást a patak medrében. Ugyanis nem először csalogatják a téli túrázókat erdők helyett vízfelszínre, sportegyesületek, társulások már évek óta szerveznek Hévízen evezős túrákat az őszi, téli hónapokban.

A Hévízi-tóból kifolyó patak hőmérséklete 22-25 Celsius fokos, így az a legnagyobb hidegben sem fagy be, és vizében még ilyenkor is tündérrózsák és vízililiomok között lehet evezni. A hétvégékre meghirdettek túrák tíz kilométer hosszúak, nagyjából háromórás evezésre kell számítani. A túrázók 4 fős túrakenukba vagy 2 fős túrakajakokba ülhetnek be, és hogy a teljesen kezdők is biztonsággal élvezzék az evezést, a program előtt a szervezők minden esetben oktatást tartanak. 

Téli kabátra nem lesz szükség, mentőmellényt pedig mindenkinek adnakForrás: Hévíz-patak / Facebook

A túra ára 4 fős kenuban 7500, tengeri- vagy túrakajakkal 8900 forint fejenként, gyerekek után 14 éves korig pedig 6900 forintot kell fizetni. Ezek a jegyárak már tartalmazzák a belépőt is a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkba, a patak ugyanis annak területén csordogál végig, és csak az év ezen időszakában lehet rajta túrát szervezni az élővilág védelme miatt.

Miután a csapat elérte a fenékpusztai célállomást, egy kis teával vagy forralt borral melegedhet fel, ha pedig visszaérkeztek a hévízi kiindulóponthoz, akár még az este hatig nyitvatartó Tófürdőben is tempózhatnak egyet. A programról bővebben a szervezők oldalán olvashatnak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek