Hévíz öt szállodájában gyógyítják a koronavírus-fertőzésen átesett pácienseket

A város öt szállodájában érhető el a komplex egészségügyi, immunerősítő program, mely a koronavírus-fertőzésen átesettek fennmaradó panaszait gyógyítja, enyhíti – írja a zaol.hu.

A tó gyógyítő ereje sokféle betegség kezelésére nyújt lehetőségetForrás: Ivabalk/Travelo

Fáradékonyság, nehézlégzés, mellkasi fájdalom vagy szívdobogás, izomgyengeség- és/vagy fájdalom, koncentrációs zavarok, fejfájás, álmatlanság, rémálmok, memóriaproblémák, szaglás- vagy ízérzésvesztés, hallószervi tünetek. Mindezek a problémák a koronavírus-fertőzésből való gyógyulás után még sokáig fennmaradhatnak. Enyhítésükre személyre szabott kezeléssel várja a pácienseket Hévíz öt szállodája a Post Covid Care programban.

Ebben nagy szerepet kapnak a tradicionális hévízi kezelések és a tó gyógyító ereje is.

A Post Covid Care program sajtótájékoztatóján Papp Gábor polgármester hangsúlyozta: nem koronavírusos betegeknek, hanem a fertőzésből már felgyógyultaknak, de poszt-covidos tünetekkel küzdőknek dolgozták ki helyi egészségügyi szakemberek a programot. A kezeléseket ambuláns módon is biztosítják, azaz más szálláshelyek vendégei számára is elérhetők.

A Post Covid Care páciensei online kérdőíves állapotfelmérésen, majd szakorvosi konzultációkon vesznek részt. Szükségesek labor- és diagnosztikai vizsgálatok, de ezek négy hétnél nem régebbi leletekkel is kiválthatók. A terápia végén online kérdőívvel mérik fel a páciens egészségi állapotát.

A terápia javasolt időtartama minimum egy, optimális esetben két-három hét.

"Beletartozik a gyógyfürdőn a hidroterápia, illetve a hideg, meleg és az elektromos kezelés" – részletezte dr. Moll Veronika reumatológus-fizioterápiás szakorvos, a Hotel Európa Fit orvosigazgatója. "Masszázs és mozgásterápia mellett a légzési panaszokra sókamrát vagy inhalációt, oxigénes kezelést, szívpanaszokra szén-dioxid-fürdőt biztosítunk. A kúra kiegészül pszichológia támogatással is" – tette hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek