Hévíz ködje és tavirózsái még Dubaj koronahercegét is lenyűgözték

A Magyar Pavilont nemrég a 15 legkülönlegesebb épület közé választották a Dubaji Világkiállításon, ami Dubaj koronahercege, Sheikh Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum érdeklődését is felkeltette. A koronaherceg november 2-án 40 fős delegációjával együtt látogatta meg a faszerkezetű épületet, melynek kiállítóterében egyedülálló módon mutatják be hazánk vízkészletét, gyógyvizeink gazdag ásványiagyag-tartalmát.

Forrás: MTÜ

A padlón patakot imitáló dekoráció kíséri végig a vendégeket a tárlat különböző állomásain. Interaktív eszközökkel ismerhetők meg az ország neves fürdővárosai és Budapest fürdői. Az akváriumot idéző, különleges fal érintésre megelevenedik, a Hévízi-tó látképe pedig testközelből tárul a látogatók elé. A hévízi installáció a koronaherceget is lenyűgözte.

A koronaherceget a Magyar Pavilon látogatására elkísérte Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, aki többek között, az Emirates Group vezérigazgatója és alapítója és a Dubai Polgári Repülési Hatóság elnöke, valamint a látogatáson részt vett és Őfelsége Sheikh Mansoor Bin Mohammed Bin Rashid Al Maktoum a Dubai Sporttanács elnöke is - olvasható a szerkesztőségünkbe eljuttatott sajtóközleményben.

Forrás: MTÜ

A Magyar Pavilon a világkiállítás Mobilitás kerületében található. A világkiállítás első faszerkezetes épületét Makovecz Imre egykori tanítványa és munkatársa, Csernyus Lőrinc tervezte, majd 17 magyar ács állította össze hónapokon keresztül. Az építés során egyetlen csepp vizet sem használtak fel, így kapcsolódva az expó egyik fő témájához, a fenntarthatósághoz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek