Elkészült az ország első erdei bringaparkja, a helyszín igazi élményparadicsomnak ígérkezik

Balassagyarmaton átadták az Országos Bringapark Program első, ténylegesen erdei single trail pályáját, amely ráadásul hamarosan a környék egyik jelentős turisztikai célpontja lehet.

Itt valódi erdei köryezetben tekerhetnek a bringásokForrás: aktivmagyarorszag.hu

A Balassagyarmati Bringaparkot a városközponttól mintegy négy kilométeres távolságra fekvő Nyírjes városrészben alakították ki. A helyszín igazi élményparadicsomnak ígérkezik, hiszen egy mesterséges tórendszer mellé, erdei környezetben jelölték ki a pálya 3,3 kilométeres nyomvonalát. Az ugratókat is úgy építették fel, hogy a sebesség függvényében minden korosztálynak megfelelő kihívást nyújtson.

Egy másik projekt keretében a biciklipálya mellett hamarosan látogatóközpont, víziszínpad, tematikus sétányok, játszóház is épül majd a helyszínen.

Mivel itt védett nemzeti parki területről van szó, ezért az első ilyen jellegű erdei környezetben futó bringapálya megépítését az erdőtörvény módosítása tette lehetővé. Az új szabályozás értelmében már az adott terület vagyonkezelője is köthet saját hatáskörben feltételekhez kötött használati megállapodást a helyi önkormányzattal. Az új szabályozási környezetnek köszönhetően a jövőben várható, hogy több, hasonló erdei single trail útvonal a balassagyarmatival megegyező csodálatosan szép erdei környezetben valósulhat meg – tudtuk meg az aktív Magyaroroszág cikkéből.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek