Pazar kilátásokkal és e-motorral támogatott túrára vár Ausztria

A varázslatos Millstatti-tóhoz nem csak akkor érdemes ellátogatni, ha éppen egy jó program készül a környékén. A zöldellő Nockberge által körülölelt tó nyáron az úszók, a csónakázók és a biciklisek kedvenc helye, de a fürdőházak sem panganak üresen. A kültéri medencékből a kilátás megismételhetetlen.

Forrás: ©️Marco Dullnig / Der Millstätter See / Facebook.com

A bringások azért szeretik, mert a tó és a környező vidék teljesen megkerülhető különösebb erőfeszítés nélkül, de ha arra van szükség jó kis emelkedőket is találni a hegy környékén. Ezeket az adottságokat használja ki, és mutatja be a 2019. május 31-én induló és június 2-ig tartó „E-Motions" fesztivál. A háromnapos eseményen lehetőségük lesz a legjobb eszközöket és bicikliket kipróbálni, profi sportolóktól kérhetnek tanácsot, és lágy hátszéllel a vidéket is körbe tekerhetik - olvasható az esemény oldalán.

Ha pedig valami finomságra vágynak – mert a fesztivál másik vezető szála a millstatti gasztronómia – akkor érdemes befizetni a 2019. május 31-iWinora Haibike Tópanoráma Túrára (Seepanorama-tour) ahol a túravezető nemcsak azt magyarázza el, mire kell figyelni az e-bike használatakor, hanem a 2-2,5 órás út alatt a legjobb éttermeket és strandbisztrókat is megmutatja a tó körül. A kóstolással egybekötött biciklizés 29 euró, amit a helyszínen lehet befizetni. A pénteki, azaz az első íz-túra vezetője a sílegenda, Franz Klammer lesz.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek