A legszebb kilátást és a legkényelmesebb szálláshelyet keresik

Az aktivmagyarorszag.hu oldalán az Év Kilátóját és az Év Turistaházát keresik, a címre kilátót és/vagy turistaházat lehet jelölni a kért információk megadásával és fotó feltöltésével október 3-ig.

Forrás: aktivmagyarorszag.hu

A pályázaton nem lehet nevezni a tavalyi évben tíz legjobb közé került kilátót: Galya-kilátó (Galyatető), Írott-kő kilátó (Kőszeg), Kisfaludy-kilátó (Badacsonytomaj), Megyer-hegyi-kilátó (Sárospatak), Prédikálószék kilátó (Dömös), Prónay-kilátó (Alsópetény), Ranzinger-kilátó (Tatabánya), Sasbérc-kilátó (Buják), Zengő-kilátó (Pécsvárad), Xantus János Gömbkilátó (Balatonboglár), valamint a tíz legjobb közé került turistaházat: Vízfő Turistaház, Kistolmácsi Erdei Lak, Som-hegyi Turistaház, Kőhegyi Czibulka János Menedékház, Kútbereki Turistaház, Ágasvári Turistaház, Rudolf-tanya, Annafürdői Vendégház, Hubertlaki Kulcsosház, Károly-lak Turistaház

Egy pályázó egy-egy pályázatot nyújthat be Az Év Kilátója és Az Év Turistaháza címre, a beérkezett pályázatokat szakmai zsűri értékeli és előszűri. A tíz-tíz legjobb pályázatra október 14. és 25. között lájkolással lehet szavazni az Aktív Magyarország Facebook-oldalán. Az eredményhirdetés október 26-án lesz.

Az Év Kilátója esetén a szakmai zsűri előszűrésének elbírálási szempontjai közé tartozik az építmény állapota, a környezet rendezettsége, a szolgáltatási szint (infó táblák, távcső stb.), a kilátóba vezető turistaút színvonala és a panoráma, valamint az aktív és ökoturisztikai jelentőség. Az Év Turistaháza esetén a szakmai zsűri az épület állapota és a környezet rendezettsége, valamint a szolgáltatási szint (konyha, fürdőszoba felszereltsége stb.) mellett figyelembe veszi a turistaház mellett vezető turistaút színvonalát, a közeli látnivalókat, az aktív és ökoturisztikai jelentőséget, a férőhelyek számát, és azt, hogy több célközönséget érint-e (gyalogosan, kerékpárral, lóháton és vízen is megközelíthető-e).

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek