Vezetett túrán tekerheti körbe a Balatont a hétvégén

Idén 22. alkalommal rendezik meg a Balatonkört, mely Magyarország egyik legnagyobb vezetett kerékpáros teljesítménytúrája - adja hírül a likebalaton.hu.

Kerékpárút a Balaton keszthelyi részénForrás: Travelo

A túra Zamárdiból indul és oda is érkezik vissza, és nehézségi fok szerint több táv közül lehet választani. A 206 kilométeres Balatonkör szeptember 11-én, reggel 6 órakor indul, a visszaérkezés időpontja várhatóan 21 óra. A túra kerékpárúton és kerékpárosbarát útvonalon halad, ettől két helyen tér csak el a csapat, ahol a kerékpárút hiánya miatt kikényszerülnek a főútra egy rövid szakaszra.

2021-től lehetőség van egy 140 kilométeres túra teljesítésére, a Balaton Nagykörre, melyre szeptember 11-én 9 órakor indulnak a résztvevők, és várhatóan ők is 21 órára érkeznek vissza. A túra a Balatonkör után indul, majd a Szántód-Tihany kompolást követően halad a Balatonakali frissítőpontig. Ott várja be a Balatonkör kerekeseit és innentől a két csapat eggyé válva halad a zamárdi célig.

A 76 kilométeres FGSZ Balaton Kiskört szeptember 12-én vasárnap rendezik, a csapat 10 órakor indul, és várhatóan 16:30-kor érkezik vissza. A 25 kilométeres családi kör vasárnap 11 órakor indul, a várható visszaérkezés itt is 16:30. Bővebb információk a balatonkor.hu honalpon olvashatók.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek