Hamarosan nosztalgikus postakocsin fedezhetjük fel a Körösök völgyét

Különleges postakocsi érkezett Mezőberénybe, amellyel különböző túraútvonalakon keresztül a város és a térség értékeit fogják bemutatni az érdeklődő helyieknek, illetve a látogatóknak. A különleges jármű  - adja hírül a beol.hu.

Forrás: beol.hu

Az ötlet már régebben felmerült, és néhány esztendeje a Nyeregben Alapítvány illetve a Madarász Lovastanya vette a hátára a megvalósítást. A szakemberek jelenleg is foglalkoznak az üzemeltetés kidolgozásával, és a Körösök völgyét érintő út mellett abban is gondolkodnak, hogy a helyi Medvefejes-tótól Békéscsabáig is kialakítsanak egy útvonalat. Így egy olyan élménydús program születhetne meg, amellyel az alföldi tájat, a szántóföldeket, a réteket és a legelőket is bemutathatnák az érdeklődőknek.

Az attrakció különlegessége, hogy hasonló postakocsi nem igazán működik hazánkban, Mátrában és Nagyrécse környékén van hasonló „járat". A postakocsi belső részében négyen, külső részében hatan ülhetnek majd.

Elsőként a lovastanya lovai, majd a tervek szerint két térségbeli, mezőhegyesi Nóniusz húzza majd a járművet, a lovak számára pedig speciális hámokat készíttetnek Bugacon. Az első útját várhatóan a télen teszi majd meg a kocsi, és az élményt az is fokozza, hogy a hajtók korhű ruhákat fognak viselni.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek