Gyógyhellyé válhat a térd- és csípőízületi panaszokat enyhítő Kálmán fürdő

Tovább használhatják a gyógyvíz megnevezést a mezőberényi Kálmán fürdőben. Az önkormányzat mintegy két évvel ezelőtt, az előző tízéves minősítés lejárta előtt néhány hónappal kérvényezte a hosszabbítást, amire a hatóságok mostanra bólintottak rá. Mindez azért fontos, mert szeretnék a fürdőt gyógyhellyé minősíttetni – írja a Beol, Békés megye online hírportálja.

A víz minősége adott a fejlesztéshez - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: goodluz

Amennyiben sikerül ezt megvalósítani, újabb fejlesztésekre nyílhat lehetőség. Egy gyógyászati részleggel bővítenék a strandot, és egy kisebb fedett élménymedencét, élményrészleget is kialakítanának.

A berényi gyógyvíz egyébként a vizsgálatok szerint kifejezetten kedvező hatással bír a térd- és csípőízületi panaszokra, növeli a mozgáskiterjedést, csökkenti a fájdalomérzetet. Tárgyalásokat folytatnak a reumatológiai kezelések helyben történő megvalósításáról is, a szakemberek indokoltnak tartják az elképzelés megvalósítását – írja a hírportál.

A Kálmán fürdőben egyébként jelenleg egy 33 méteres medence, egy ülőpados, gyógyvizes medence, egy nagyobb gyerekeknek szánt élménymedence, és egy, a legkisebbeknek kialakított medence található.

A tervek szerint hamarosan meghosszabbítják a strand nyitvatartását október végéig vagy november elejéig, és ebben az esetben a diákok újabb tízalkalmas bérletet kapnak majd a várostól.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek