Hóágyúkat telepítenek a Normafára, lesz sífutó- és szánkópálya is

Összesen 15 különféle hóágyú beszerzésére köt szerződést hamarosan a Hegyvidéki Önkormányzat, hogy három hónapon keresztül síelhetővé és szánkózhatóvá tegyék a Normafát.

Normafa télenForrás: CC BY 2.0/Nagy David/Wikipedia

A Normafán a 2010 és 2020 közötti években átlagosan 46 napig volt hótakaró, ebből csak 23 napig volt 10 centinél vastagabb, írja a Hegyvidéki Önkormányzat májusi közleménye. A fejlesztés meghosszabítaná a sportidényt, így várhatóan 3-3,5 hónapon keresztül lenne használható téli sportolásra a terület. 

A Normafa - természetesen környezetvédelmi szervezet szeptember 9-i Facebook-posztja szerint az önkormányzati bizottság egy nappal korábban tárgyalta a Szaniszló rétre tervezett hóágyúzott és kivilágított sífutópálya és az Anna rétre tervezett szánkópálya folytatására kiírt közbeszerzési eljárás eredményét. 

A bizottság döntése alapján hamarosan a Penta Kft.-vel kötnek szerződést összesen 15 különféle hóágyú beszerzésére, garázs és raktárhelyiségek felújítására az egykori Sport Hotel területén, vízhűtő-berendezések építésére és egyéb munkálatokra.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek