Budapest a világ legjobb városai között van egy friss felmérés szerint

A Time Out magazin minden évben elkészíti a világ legjobb városainak listáját, melybe idén Budapest is bekerült. Melbourne-től Madridig, Chicagótól Koppenhágáig, Tel Avivtól Tokióig 27 ezer városlakó vett részt a felmérésben.

BudapestForrás: Kate Kasiutich/unsplash

A válaszadóknak több kategóriában kellett értékelniük a városukat, többek között a gasztronómia és a kultúra tekintetében. A kérdéssor kitért a közösségi projektekre, a zöldfelületekre és a fenntarthatóságra is, írja az újság. A magazin szerkesztői azokat a városokat keresték, amelyek nemcsak a jelenre, hanem a jövőre is gondolnak, amelyek tesznek azért, hogy élhetőbb legyen a település a jövő generációi számára. A listát a különböző kategóriákban érkezett válaszok alapján állították össze, és a Time Out szerkesztőinek és szakértőinek információival egészítették ki.

Íme, az első tíz helyezett:

  1. San Fransisco
  2. Amszterdam
  3. Manchester
  4. Koppenhága
  5. New York
  6. Montreal
  7. Prága
  8. Tel Aviv
  9. Porto
  10. Tokió

Budapest közvetlenül Párizs után, a 29. helyen végzett, megelőzve többek között a 30. helyen álló Abu Dhabit, Johannesburgot (32), Rómát (33) és Buenos Airest (35). Hogy mi teszi a fővárosunkat olyan nagyszerűvé, hogy felkerült a listára? Nem csak a csodálatos építészet, ami miatt a helyiek 72 százaléka Budapestet szépnek minősítette, hanem közösségi élete miatt is.

Miközben a koronavírus a bulinegyedben lévő bárokat zárva tartotta, a társasági élet a belvárosból a zöldebb városrészek felé tolódott. Egyre népszerűbbé váltak a Budai-hegységben tett kirándulások, a teraszozás a folyóparton vagy a piknikzés a parkokban. A városvezetés tesz is azért, hogy a szabadtéri időtöltést népszerűsítse, aminek keretében például szeretnék gyalogosbaráttá tenni a Duna-partot.

 A cikk szerint más városok megirigyelhetik Budapestből a Budai-hegyeket, valamint a kialakulóban lévő parkokat, bárokat, és a Duna-parti strandokat.

  

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek