Új színt kap a Lánchíd, már látható, milyen lesz

A terveknek megfelelően halad a Lánchíd felújítása, a munkafolyamat újabb szakaszához érkezett: elkészült az első láncszakasz, amelyen már látszik a híd megújult színe. Az elemeket rozsdásodás elleni védelemmel látták el és felfestették a híd végleges, kékesszürke színét, amit igyekeztek úgy megválasztani, hogy az a lehető legjobban hasonlítson a régire. 

Nostantól kékesszürke ruhában láthatjuk a megújuláson áteső hidatForrás: Nyiro Simon/bkk.hu

 A felújítás során a láncok csuklójánál különleges, rugalmas bevonatrendszert használnak, ami követni tudja a láncszemek esetleges mozgását. A projekt során a tucatnyi lemezből álló láncszemek és a függesztőrudak esetében több mint 23 ezer négyzetméternyi festhető felület korrózióvédelmét végzik el. Emellett elkezdődött a budai aluljáró bontása is.

Jó hír, hogy a lebontott aluljáró helyett egy tágasabb, jobban belátható, így jóval biztonságosabb aluljáró áll majd a közlekedők rendelkezésére.

A korábbi körkeresztmetszetű, három méter széles kerékpáros alagút helyett négy méter szélességű aluljáró készül függőleges falakkal, így lehetővé válik, hogy a kétirányú biciklisáv mellett egy 1,75 méter széles járda is épüljön a gyalogosoknak.

A Lánchíd 2023-ra újul meg teljesen. A korszerűsítéssel kapcsolatos hírek, információk és aktualitások ide kattintva folyamatosan nyomon követhetők – tudtuk meg a BKK sajtóközleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek