Menet közben szundíthattak a párizsiak a kerékpáros alvókapszulákban

Közismert tény, hogy a délutáni szundi jót tesz az egészségnek, akár már 10 perc is elég, hogy szellemileg regenerálódjunk és az energiáinkat visszanyerjük. Egyetért ezzel az Ikea is, mely szerint egy napközbeni alvás után éberebbek vagyunk, helyreáll a szellemi teljesítőképességünk, és a hangulatunknak is jót tesz, írja a Designboom.

Számos egészségügyi haszna ellenére a legtöbb országban nem elfogadott a napközbeni lustálkodás, és ennek megfelelően az irodákban sincsenek kifejezetten erre a célra kijelölt helyek. Ezt szándékozott pótolni a svéd cég franciaországi leányvállalata különleges, kerékpárhoz rögzíthető alvókapszuláival, amelyeket kényelmes matraccal, paplannal és párnákkal szereltek fel. A cég Ikea-nap című programja keretében öt munkanapon keresztül lehetőséget biztosított nyolc lelkes lustálkodónak, hogy kielégíthessék a napközbeni alvás iránti igényüket.

A nyolc jelentkező kedvére pihenhetett az alvóhelyen, miközben a bútoráruház egy munkatársa 30 percen keresztül utaztatta őket a városban. Az alvókapszulát az áruház közösségi oldalán megosztott, #lasiesteikea hashtaggel ellátott történetért cserébe lehetett megrendelni.

Címlapkép forrása: Katiekk/Shutterstock

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek