Az Ikea húsgolyóit már illatgyertya formájában is szagolhatják a szerencsések

Az IKEA alapítója, Ingvar Kampard 1956-ban döntött úgy, hogy éttermet nyit az első, Älmhultban található Ikea üzletben. A cég szerint Kamprad úgy vélte, hogy "éhgyomorral nehéz üzletet kötni". Újabb három évtizedbe telt, mire az IKEA bemutatta azóta ikoná vált ételét, a svéd húsgolyókat. Az IKEA Food Services ügyvezető igazgatója korábban azt mondta "Több fasírtgolyót értékesítünk, mint bármi mást az IKEA kínálatából."

Forrás: Shutterstock.com

És ez a tény azóta is fennáll, a húsgombócok pedig szerves részévé váltak az IKEA-élménynek. Éppen ezért az amerikai IKEA több mint két héten át, korlátozott számban árulni kezdte a világban oly sok helyen belengő húsgombócillatot.

A nemrég Huvudroll-ra átnevezett fasírtgolyók szagát illatgyertyába zárták a tervezők, és ezzel ünneplik az amerikai IKEA Family 10. születésnapját.

A gyertya az "IKEA Store in a Box" (IKEA egy dobozban) akció része. A korlátozott példányszámban elérhető gyűjteménybe az IKEA legismertebb illatai és ízei kerültek bele, de mint egy zsákbamacskánál, nem lehet tudni pontosan micsoda.

Önök meggyújtanák, vagy inkább megennék?Forrás: IKEA.com

Sajnos egyelőre csak az amerikai IKEA Family tagok részére érhetők el a dobozok, illetve az ünnepi kedvezmények – de ki tudja, valamikor talán hozzánk is elérnek az efféle érdekességek, és mi is ízesíthetjük a lakásunkat húsgolyó-illatfelhővel. Addig pedig elkészíthetjük a finomságot házilag, egy korábban közreadott "összeszerelési útmutató szerint" és együk is meg, ne csak szagoljuk.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek