Börtönbüntetésre ítéltek egy nőt, mert besétált egy veszélyes gejzírbe

Hétnapos börtönbüntetésre ítéltek egy connecticuti nőt, aki júliusban direkt besétált a Yellowstone Nemzeti Park termálforrásába. A 26 éves Madeline S. Casey bűnösnek vallotta magát – derült ki az amerikai Wyomingi kerületi ügyészség közleményéből. "Bár a büntetőeljárás és a börtön keménynek tűnhet, jobb, mint egy kórház égési osztályán tölteni az időt" – mondta Bob Murray megbízott amerikai ügyész.

A világhírű Grand prizma melegvizű forrás a Yellowstone Nemzeti park egyik ékessége, amelybe szintén tilos bemenniForrás: Mike Goad/Pixabay

Júliusban a park Norris Gejzír-medencéjében Casey és egy másik személy a védőkorlátot figyelmen kívül hagyva megközelítette a termálmedencét, annak ellenére, hogy a figyelmeztető táblák arra utasítják a látogatókat, maradjanak a sétányon.

"A talaj törékeny és vékony, a közvetlenül felszín alatt forrásban bugyogó víz pedig súlyos vagy halálos égési sérüléseket okozhat. Már több mint 20 ember halt meg égési sérülésekben, miután beléptek a yellowstone-i meleg vízforrásba" – mondta a park szóvivője, Morgan Warthin.

A bíró 2040 dollár bírság, illeték megfizetésére és közmunkára kötelezte Casey-t, a bírósági dokumentumok szerint. Börtönbüntetését 2022. január 31-ig kell letölteni, és kétéves próbaideje alatt kitiltják a parkból.

A látogatóknak fel kell ismerniük, hogy a termikus elemeken való sétálás veszélyes, károsítja az erőforrást és illegális" – mondta Sarah Davis, a park vezetője.Tavaly májusban is megégett egy nő. Azt mondta a parkőröknek, hogy csak hátrébb lépett fotózni, amikor elesett a világ egyik leghíresebb gejzírjénél, az Old Faithfulnál. Tavaly pedig két férfit fogtak el, akik behatoltak az Old Faithful kúpjába, amely zárt termálterület. 10 napos börtönbüntetésre és öt év próbaidőre ítélték őket. Ezenkívül 540 dollár megfizetésére kötelezték, és öt évre kitiltották őket a parkból – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek