A grizzlytámadás ellenére imádják a turisták a Yellowstone Nemzeti Parkot

  Szeptember végéig rekordszámú, 3,8 millió látogató fordult meg a nemzeti parkban, pedig haláleset is több baleset is történt az idén.

  A park adatai szerint szeptemberben is példátlanul sok kirándulójuk volt. A korábbi éves rekord egyébként 3,6 millió vendéggel 2010-ben született. A szakemberek úgy vélik, hogy az idei év végéig a látogatók száma túllépheti a négymilliót, írja az MTI.

  A Wyomingban elterülő, de kicsit Montanába és Idahóba is átnyúló, csaknem 9 ezer négyzetkilométeres parkban az elmúlt évben 16 százalékkal nőtt a forgalom: sokkal több külföldi és városi turista érkezett. Ez komoly kihívás elé állította a Yellowstone szakembereit a látogatók biztonsága szempontjából is, hiszen a parkban számtalan vadállat él, sok a mély kanyon és jóval több jármű közlekedik az útjain, mint korábban.

  Idén öt turistát sebesített meg bölény, egy magányos túrázót pedig egy grizzly ölt meg.

  A park megnövekedett forgalma erősen igénybe vette ugyan a területet, ugyanakkor a belépőkből jelentős bevétel is keletkezett - állította fel a mérleget Julena Campbell, a Yellowstone szóvivője.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!