Egy szlovák pár a kutyája miatt került pácba Borsodban

Áttévedt, és eltévedt szlovák pár felkutatásában vettek részt a borsodi rendőrök. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2021. augusztus 21-én a déli órákban telefonált egy férfi. A bejelentő anyanyelvünket törve elmondta magáról, hogy szlovák állampolgár és hozzátartozójával, valamint kutyájukkal a reggeli órákban gombászni indultak. A kutya azonban elszaladt egy őz után. Ők a kutya után sietve letértek az ismert útvonalról és órák óta bolyonganak az erdőben, feltehetően már Magyarország területén vannak – írja a police.hu.

Csak gombászni indultak, de a kutya miatt határsértést is elkövettekForrás: police.hu

A rendőrök azonnal megszervezték az eltévedt emberek keresését. Az Edelényi és az Encsi Rendőrkapitányság állománya, – a társhatóságokkal történt folyamatos kapcsolattartás mellett – összehangolt kutatást hajtott végre, melynek eredményeként az esti órákban sértetlenül találták meg a kimerült párost.

A rendőrök vízzel látták el a reggel óta az erdőben kóborló embereket, akik leparkolt autójuktól légvonalban mintegy tizenöt kilométert tettek meg, majd őket sértetlenül átadtak a szlovák hatóságok munkatársainak.

Szóljon hozzá
0 hozzászólás
Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek