Ezen a dél-afrikai állatmenhelyen a látogatókat zárják ketrecbe

A dél-afrikai Harrismithben található GG oroszlán-menhely újszerű megközelítéssel mutatja meg védenceit a látogatóknak, hogy azok testközelből ismerhessék meg a nagymacskákat. Hogyan? Úgy, hogy a látogatókat helyezik ketrecekbe és átlátszó kockákba! A fotósok az átlátszó dobozokba bújva biztonságos és emberséges módon örökíthetik meg a lenyűgöző afrikai oroszlánokat – írja a Daily Mail.

A nonprofit társaság igazgatója, Suzanne Scott (53), aki maga is fotós, megosztotta azokat a csodálatos képeket, amelyeken a szerencsés állatrajongók ezekkel a gyönyörű oroszlánokkal találkoznak. „Már majdnem két éve kínáljuk ezt az élményt, és mind a vendégeink, mind a nagymacskák biztonsága a legfontosabb. Az eredeti fotósketrecet egy német profi fényképész ajándékozta nekünk, aki rendszeresen ellátogat hozzánk. Ezt a ketrecet alakítottuk át oroszlán-élménykockává, miután egy plexiüvegből készült kocka segítségével egy német TV-showt forgattak nálunk" – mesélte.

Kell egy jó adag bátroság, hogy valaki bemerészkedjen ezekbe a ketrecekbeForrás: GG Conservation Glen Garriff/Facebook

„A kockát rendszeresen ellenőrzi egy mérnök, hogy megbizonyosodjon arról, biztonságosan el tudja viselni a súlyt, amikor egy oroszlán ráugrik. Ez lelki és fizikai stimuláció formájában gazdagítja az oroszlánokat, ami jót tesz minden fogságban lévő állatnak" – állítja.

Üvegen keresztül még félelmetesebbnek hat egy ilyen találkozásForrás: GG Conservation Glen Garriff/Facebook

A menhelynek, – ami kizárólag adományokból működik, – a kocka bevetése egy kis jövedelmet hoz, amit az állatok ellátására, táplálására és védelmére fordítanak. Márpedig komoly szükség van erre. „Még 17 oroszlán érkezik hozzánk az év végéig egy jelenleg a Közel-Keleten felszámolás alatt álló állatkertből" – tette hozzá az igazgatónő. (Címlapfotó: GG Conservation Glen Garriff/Facebook)

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek