Gyerekek bicikliztek az utcán, egy nagymacska közelről figyelte őket

Egy puma, másnéven hegyi oroszlán settenkedett be egy kaliforniai háztulajdonos előkertjébe, és onnan tartotta szemmel – feltehetően – az utcán bicikliző gyereket. Az esetről, mely a San Franciscótól 15 percre található Pacifica városában történt, felvétel is készült. A nagymacska először csak ülve nézelődik, majd hirtelen átugrik egy kerítésen, elbújik a szomszéd teherautója mögött, majd elszalad.

„Azt hittem, valakinek a kutyája jött be az udvarunkra, és odakiabáltam neki: „Hé, menj innen! Aztán megfordult, és akkor láttam, hogy te jó ég, ez egy puma" – mesélte a videót készítő helyi lakos, Timothy Kerrisk. Amikor észrevette, hogy az állat szeme a gyerekekre szegeződött, kiabált nekik, hogy menjenek be. "Utána visszajött felém, de még mindig figyelte a gyerekeket, majd átugrott a kerítésen" – emlékezett vissza Kerrisk. "Mivel még mindig szemmel tartotta a gyerekeket, ki kellett jönnöm a házból. Aztán kiüldöztem a kocsi alól az állatot, fel a dombra."

Félelmetes ragadozó: ha egyszer valamit zsákmányolni akar, megszerzi magának - illusztrációForrás: 3031830/Pixabay

Ez a puma korábban, ugyanezen a napon üldözőbe vette Kerrisk macskáját is az udvaron, később pedig megölt egy szarvast.

Biztosan tudom, hogy éhes volt, mert a macskámra, majd a gyerekekre is szemet vetett, utána pedig megölt egy szarvast a szomszédom háza mögött" – mondta.

A helyi lakosok elmondták, hogy a puma valószínűleg a környék dombos, erdős, vadakkal teli területéről tévedt be a városba – írja a New York Post.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek