Ez a gyógynövényparkunk egész évben ingyenesen látogatható

A Javallat monori gyógynövénypark gondosan ápolt ágyásaival 2017 óta várja a gyógyulni és kikapcsolódni vágyókat. A minden évben megújuló parkban idén 50 gyógynövényt mutatnak be, amelyeket közel 40 egészségügyi célból lehet felhasználni. A park egész évben ingyenesen látogatható, és a legszebb arcát májustól szeptemberig mutatja.

Májustól szepétemberig felváltva pompáznak itt a virágokForrás: javallat.hu

A gyógynövények közötti tájékozódást két információs tábla segíti, amelyeken az összes gyógynövény és valamennyi – a parkban bemutatott gyógynövényekkel elérhető – egészségügyi cél szerepel. A parkban minden gyógynövény mellett külön is elhelyeztek egy táblát, amely tartalmazza az adott gyógynövényről szóló legfontosabb információkat: a nevét, képét, élőhelyét, egészségügyi hatásait és alkalmazási módjait, valamint egy számot, ami alapján könnyű megtalálni az adott növényt.

A csinosan gondozott kertben gyógy- és virágzó növények illatát és látványát szippanthatják beForrás: javallat.hu

A bemutatott gyógynövényeket itt sokféle szempont szerint válogatják össze minden évben. Alapvetően arra törekednek, hogy olyan évelő és fás szárú gyógynövényeknek találjanak helyet a parkban, amelyek több éven keresztül egy helyen fejlődhetnek.

Fontosnak tartják, hogy ne csupán gyógynövényeket mutassanak be, ezért sokféle dísznövény is helyet kapott.

Az elmúlt években több tucat alkalommal vezettek csoportokat, így az érdeklődők részletesebben is megismerhették a bemutatott gyógynövényeket – írja a javallat.hu

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek