Rejtőző hazai vadakkal is találkozhatunk az újonnan nyílt látogatóközpontban

Átadták az Erdő Háza névre keresztelt Ökoturisztikai Látogatóközpontot és Vadasparkot, melyet a Magyar Természetjáró Szövetség támogatásával hozott létre a TAEG Zrt. azzal a céllal, hogy bemutassa az erdei ökoszisztéma értékeit - olvasható a szervezet Facebook-oldalán.

Hamisíthatatlan erdei élményt magába sűrítő bemutatóterem és a rejtett életet élő hazai vadfajokat bemutató vadaspark is helyet kapott a közel két hektáros területen. A főépület termeit interaktív eszközökkel szerelték fel, amelyek az erdei életközösséget részleteiben szemléltető kiállítással együtt felejthetetlen élményt nyújtanak a látogatóknak.

A hatalmas édesvízi akváriumok egyike a büféből is jól látható. A büfé fedett teraszát a vadasparkkal fahíd-sétány kapcsolja össze, amelyről kényelmesen megismerhetők a vadaspark állatai, mint a dám és gímszarvasok, őzek, muflonok, vaddisznók és számos apróvadfaj. A Soproni-hegység 522 méteres Muck-magaslata a várostól délnyugati irányban helyezkedik el, a Károly-magaslati parkolótól közúton 3 kilométerre található, és több turistaúton is elérhető.

 Leadkép forrása: facebook.com/barcza.attila

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek